> Voliotaki: ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο θέμα που θίξαμε σχετικά με το αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου (http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_36.html) από τη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, καθώς ουδείς φαίνεται να θίχτηκε από τη καταγγελία που κάναμε, και το φαινόμενο επαναλήφθηκε και χθες. Ζητούμε συγνώμη από τη κατάχρηση που κάνουμε στέλνοντας συνεχόμενες επιστολές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, αν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί από την αρχή και στη ρίζα του, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων, και το Εθνικό Στάδιο που πληρώνουμε όλοι, τύποις θα ιδιωτικοποιηθεί.
Και χθες λοιπόν Πέμπτη 24 Ιουλίου όσοι συμπολίτες μας έκαναν το "λάθος" να πάνε στο ΕΑΚ για να γυμναστούν, βρήκαν και πάλι τις θύρες κλειστές, και ανυπόγραφο κείμενο, άνευ μάλιστα αναφοράς ημερομηνίας (φωτογραφία) που πληροφορούσε ότι από τις 19.00 ως τις 20.45 δεν επιτρεπόταν η χρήση του γηπέδου από το κοινό. Από συναθλητές μας μάλιστα που συναντήσαμε έξω από το στάδιο, πληροφορηθήκαμε ότι τους ζητήθηκε από τους 'υπεύθυνους' να διακόψουν τη προπόνησή τους, όταν πλησίαζε η ώρα που αναγραφόταν στην ανακοίνωση ότι επρόκειτο να κλείσει το στάδιο.
Το κομβικό σημείο ήταν να ερευνήσουμε μήπως τυχόν έχουμε εμείς άδικο, και το κλείσιμο των θυρών του σταδίου ήταν νόμιμο. Εξακριβώσαμε λοιπόν ότι καμία άδεια για αυτό δεν είχε δοθεί από τον μόνο αρμόδιο, Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και όποιος έκλεισε τις πόρτες και έβγαλε έξω τους αθλούμενους, παρανόμησε....
Γι’αυτό άλλωστε και το τοιχοκολληθέν κείμενο ήταν ανυπόγραφο και χωρίς ημερομηνία.
Για να μη μακρηγορούμε, απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, και αυτή που θα τη διαδεχτεί:
Με ποιο δικαίωμα κύριοι της ποδοσφαιρικής ομάδας κλείνετε τις πόρτες και δεν σέβεστε τους αθλητές σωματείων διαφόρων αθλημάτων που γυμνάζονται, όπως και τους αθλούμενους συμπολίτες μας? Το ότι δεν έχετε ιδιόκτητο γήπεδο, και καλώς ή κακώς σας έχουν παραχωρηθεί γήπεδα από τον Δήμο, είναι λόγος για τον ευγνωμονείτε, και όχι για να κάνετε κατάχρηση σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που μάλιστα τόσες επιτυχίες έχει προσφέρει στη πόλη μας και στην Ελλάδα, σε Ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόσες δεκαετίες που οι ποδοσφαιριστές σας έκαναν προπόνηση ταυτόχρονα με το κοινό, έπαθαν κάτι, και τώρα σας ενοχλούν οι αθλούμενοι? Ντροπή.
Η νέα Δημοτική Αρχή έχει να σχολιάσει κάτι? Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες κάθε άλλο παρά είναι τυχαία, και ροκανίζεται το έδαφος για μονιμοποίηση τέτοιων καταστάσεων. Θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα η νέα Δημοτική Αρχή, αναιρώντας το ύφος των προεκλογικών της υποσχέσεων, ή θα πράξει το σωστό, να δώσει μόλις αναλάβει τον Δήμο, τέλος σε όποιους αυθαιρετούν και παρανομούν σε βάρος της Νεολαίας και του αθλούμενου κοινού? Ας τοποθετηθεί από τώρα, κατά πόσο εγκρίνει αυτές τις αυθαιρεσίες.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή καλώς ή κακώς παραχώρησε από πέρυσι τέτοιο καιρό τη μερική χρήση του σταδίου στη ποδοσφαιρική ομάδα, και από τότε ο φορολογούμενος δημότης έχει πρόσβαση μόνο στον στίβο, ούτε καν στα αποδυτήρια, ακόμη και σε κρύες ημέρες με βροχή που θα ήταν απαραίτητο. Τουλάχιστον τα τεράστια ποσά για το ρεύμα, το νερό και τα λοιπά έξοδα τα πληρώνει η ομάδα που εκμεταλλεύεται το στάδιο, ή και αυτά τα πληρώνει ο δημότης? Υποθέτουμε ότι ισχύει το δεύτερο, αν κρίνουμε από την αδιαφορία της ομάδας να αποκαταστήσει ζημιές πχ υδραυλικές, που εκτός από το νερό που χάνεται (πχ τόνοι νερού φεύγουν θορυβωδώς από υπόγειες χαλασμένες σωλήνες που βρίσκονται μεταξύ ταρτάν και αγωνιστικού χώρου), κοστίζει και σε χρήμα. Η νέα Δημοτική Αρχή θα φροντίσει ώστε ο καθένας να πληρώνει αυτό που του έχει παραχωρηθεί?