> Voliotaki: Καταγγελία για αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Καταγγελία για αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δεκάδες συμπολίτες μας που πήγαν χθες το απόγευμα της Τετάρτης (23 Ιουλίου) στο Εθνικό Στάδιο Βόλου για τη καθημερινή τους προπόνηση. Οι πόρτες του σταδίου ήταν κλειστές, και όπως πληροφορηθήκαμε, ο λόγος ήταν ότι πραγματοποιούσε τη προπόνησή της η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, και παρότι δεν υπήρχε προφανής λόγος να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, καθώς επί δεκαετίες το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιεί το
ταρτάν του σταδίου ταυτόχρονα όποτε γίνονταν προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το οξύμωρο ήταν ότι η είσοδος χθες το απόγευμα της Τετάρτης επιτρεπόταν μόνο στους φιλάθλους της ομάδας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη προπόνηση, όσο για το αθλούμενο κοινό, ποιος νοιάζεται γι'αυτό…

Έτσι παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο, δεκάδες πολίτες να βρίσκονται έξω από το Εθνικό Στάδιο και να κοιτούν με απορία πως δεν ήταν δυνατό να κάνουν χρήση ως φορολογούμενοι πολίτες, αυτού που πληρώνουν. Μερικοί περίμεναν πότε θα τελειώσει η προπόνηση της ομάδας για να δεήσουν να ανοίξουν οι πόρτες, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν, καθώς οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τρέχουν, και δεν είναι δυνατό να περιμένουν με τις ώρες πότε θα ασκηθούν για την υγεία τους, έχοντας ήδη κλέψει το χρόνο που θα αφιέρωναν στη προπόνηση, από τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν έρευνας που κάναμε όσοι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε το θέμα, διαπιστώσαμε το αυτονόητο, ότι κανένα δικαίωμα δεν έχει η ομάδα να κρατά κλειστές τις θύρες, και ο υπεύθυνος το έκανε άνευ άδειας. Για έκτακτο λόγο, το στάδιο μπορεί να μην είναι διαθέσιμο στο κοινό μόνο αν ζητήσει ο ενδιαφερόμενος άδεια για ειδική περίπτωση από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και λάβει την ανάλογη έγκριση. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί μια ημέρα πριν (Τρίτη 22 Ιουλίου) έχοντας άδεια η ποδοσφαιρική ομάδα για εκδήλωση μιας ώρας, που αυθαίρετα και αυτή επεκτάθηκε σε δύο ώρες σύμφωνα με ανακοίνωση που τοποθετήθηκε στη θύρα του σταδίου.

Συνεπώς η κίνηση του υπεύθυνου της ομάδας να κλείσει τις πόρτες τη Τετάρτη ήταν παράνομη, και σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι τέτοιο θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα, καθώς δεν είναι δυνατό το δημόσιο στάδιο να οικειοποιείται από κανένα.

Διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, που ευχόμαστε πάντα να έχει τη καλύτερη πορεία, και να τιμά τη πόλη μας όπως κάνουν πολλά σωματεία όλων των αθλημάτων που έχουν προσφέρει στον Βόλο διακρίσεις ακόμη και παγκοσμίου επιπέδου. Άλλωστε το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα συνυπάρχουν στο Εθνικό Στάδιο από ανέκαθεν χωρίς προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τη μαύρη ημέρα που κάποιος άνευ άδειας και άνευ κυρώσεων κατέστρεψε το ταρτάν του άλματος σε μήκος καταστρέφοντας το Στάδιο που δεν είναι από τότε σε θέση να φιλοξενήσει Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου.

Ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψει αυθαιρεσίες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω, τηρώντας το ύφος των προεκλογικών της υποσχέσεων ότι θα υπηρετεί τον πολίτη. Είναι κρίμα η νεολαία, όπως και άτομα όλων των ηλικιών, να απομακρύνονται από τους στίβους για τέτοιες ασήμαντες αφορμές.

Για ευνόητους λόγους αποφυγής στοχοποίησής μας προτιμούμε να στείλουμε χωρίς υπογραφή την επιστολή αυτή, ελπίζοντας να μη χρειαστεί στο μέλλον να επανέλθουμε επώνυμα με πανελλαδική γνωστοποίηση των τεκταινόμενων, και με καταγγελία στον εισαγγελέα, ζητώντας ενεργοποίηση του αυτόφωρου για όποιον αυθαιρετεί.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.