> Voliotaki: ΜΗΝΥΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΜΠΕΟΥ για ΕΡΓΗΛ – ΖΗΤΕΙ διερεύνηση ΕΥΘΥΝΗΣ ακόμα και για σύσταση ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ! – ΠOIOYΣ ΑΦΟΡΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΜΗΝΥΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΜΠΕΟΥ για ΕΡΓΗΛ – ΖΗΤΕΙ διερεύνηση ΕΥΘΥΝΗΣ ακόμα και για σύσταση ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ! – ΠOIOYΣ ΑΦΟΡΑ

Τηρώντας τις δεσμεύσεις του ενώπιον των πολιτών του Βόλου να αποτρέψει, με κάθε θεμιτό τρόπο, την χρεοκοπία της ΔΕΥΑΜΒ, και μάλιστα με σκανδαλώδεις ενέργειες και μεθοδεύσεις, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σήμερα στην υποβολή μήνυσης – μηνυτήριας αναφοράς,  κατά των
υπευθύνων της ΕΡΓΗΛ, πολιτικών προσώπων που είχαν την ευθύνη διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, την επίμαχη περίοδο, και υπηρεσιακών της παραγόντων, που είχαν την ευθύνη επίβλεψης του έργου.

Ο κ. Μπέος ζητεί από την Εισαγγελική Αρχή, με βάση παλιά και νέα στοιχεία που προσκόμισε, να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης πολύ σοβαρών αδικημάτων, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως: Εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη σε βάρος ΝΠΙΔ – ΟΤΑ, απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, τετελεσμένη στο δικαστήριο απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου, απιστία σχετική με την υπηρεσία, απιστία, έννοια υπαλλήλου στα εγκλήματα περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, εγκλήματα φοροδιαφυγής, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μήνυση αυτή κοινοποιείται πέραν των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και Εφετών Λάρισας και στον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης, αφού το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μήνυση στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ, υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, που είχαν την αρμοδιότητα επίβλεψης του έργου, των εκάστοτε πρόεδρων του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ από 7 Μαρτίου 2005 έως Ιούνιο 2014 και κατά παντός άλλου ήθελε κριθεί υπευθύνου, όπως μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, συνεργατών και υπαλλήλων του αναδόχου, μελών του ΔΣ που έλαβαν απόφαση παραλαβής του έργου

Οπως είπε σε δηλώσεις που ο κ. Μπέος η μήνυση στρέφεται και κατά όσων χειρίστηκαν παλαιότερα την υπόθεση ή έβαλαν υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης που ανέλαβε η ΕΡΓΗΛ, διότι «επέτρεψαν την αμέλεια και οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα να κινδυνεύει να πτωχεύσει».

Ο κ. Μπέος τόνισε πως «αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αν μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο Εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, πέρασαν».

«Δίνουμε μία μεγάλη μάχη, ζητούμε τη συνδρομή όλων. Πήραμε μια υπόθεση τετελεσμένη και την φέρνουμε στην επιφάνεια, γιατί τα είχαν κρύψει όλα τα στοιχεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως «επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι. Οι υπηρεσίες άνοιξαν και τα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια».

«Αυτή η υπόθεση 100% θα οδηγηθεί στην αίθουσα των δικαστηρίων. Αν όχι θα με δείτε με φουστανέλα στην Ιωλκού. Εδώ μιλάμε για απάτη καραμπινάτη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέος.