> Voliotaki: Ο «ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ» στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο «ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ» στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

BINTEO

«Θα κατέβω όταν τελειώσω». 
Αυτή ήταν η φράση του πρώην πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής, όταν ο Νίκος Βούτσης του ζήτησε να συντομεύσει στην ομιλία του. 
Ο Αντώνης Σαμαράς, άλλωστε, είναι γνωστός για τις γερές δόσεις «κουτσαβακισμού» που βάζει στις ομιλίες του εντός κι εκτός Βουλής.

Σε μία ακόμη ομιλία γεμάτη κλασσική νεοδημοκρατική μεσσηνιακή μαγκιά ο πρώην πρωθυπουργός αφού απείλησε μάρτυρες και κυβέρνηση, επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής.
Όταν ο Νίκος Βούτσης πήγε να του επισημάνει ότι ο χρόνος του τελειώνει ο Αντώνης Σαμαράς του απάντησε «Θα κατέβω όταν τελειώσω. Κύριε πρόεδρε καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργού και το δίνετε πεντάλεπτα (σσ δεν ισχύει κάτι τέτοιο)».
Ο πρόεδρος της Βουλής του απάντησε «Δεν σας πίεσα καθόλου» με τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει λέγοντας «Κακώς ρωτήσατε. Κακώς κάκιστα ρωτήσατε».
Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Βούτσης ενοχλήθηκε και του είπε «Σοβαρά; Μπορείτε να μιλάτε μέχρι το πρωί; Όχι αυταρχισμό επί της έδρας όχι υποδείξεις από κάτω. Μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε, αλλά μετά από άδεια δικιά μου».
Η ένταση συνεχίστηκε και ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε και σε κάποιον από έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε «το παραχέσατε» (σσ απαράδεκτο φυσικά). Ο πρώην πρωθυπουργός έγυρε ξανά το σώμα του και του είπε «Μα είναι κουβέντα αυτή μέσα στη Βουλή; Πες τη δυνατά αν είσαι άντρας».
Πολλή αντρίλα μέσα στην Ολομέλεια βραδιάτικα.