> Voliotaki: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ! Ο ρόλος του ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ επιχειρηματία στο ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ…

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ! Ο ρόλος του ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ επιχειρηματία στο ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ…

Ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με το καρτέλ που διακινούσε ναρκωτικά μεταξύ Αλβανία και Ιταλίας δυτικά και Αλβανίας, Ελλάδας και Τουρκίας ανατολικά, καλύπτοντας όλη την περιοχή από την κεντρική έως και την ανατολική Μεσόγειο.
Το καρτέλ αυτό με βάση την Αλβανία, διακινούσε τεράστιες ποσότητες ινδικής κάνναβης την οποία εξήγαγε από την Αλβανία και σε κάθε ταξίδι εισήγαγε άλλα σκληρά ναρκωτικά,
όπως ηρωίνη από την Τουρκία. Το κύκλωμα – καρτέλ εντοπίστηκε τόσο από τις αμερικανικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών, όσο και από την ιταλική υπηρεσία, την δίωξη ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση του καρτέλ, συμμετείχαν το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, καθώς και η Ιταλική Ακτοφυλακή.
Όλες αυτές οι υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το καρτέλ λειτουργούσε υπό τις εντολές ή την ανοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαιμίρ Ταχίρι, καθώς και στελεχών που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα.
Στην τελευταία γιγαντιαία επιχείρηση κατά του καρτέλ η οποία άρχισε όταν το υπερταχύπλοο των λαθρεμπόρων ξεκίνησε από τις αλβανικές ακτές και ολοκληρώθηκε λίγο έξω από το νησί της Τζιάς, κατέληξε με την εξάρθρωση και του δικτύου που διασφάλιζε τις υποδομές και την επιμελητεία του κυκλώματος των ναρκεμπόρων.
Οι συλλήψεις των ατόμων αυτών ξεκίνησαν την ώρα που ακινητοποιήθηκε το υπερταχύπλοο των ναρκεμπόρων έξω από την Τζια όταν ελικόπτερα των ναρκεμπόρων έριξαν προειδοποιητικές βολές προς το σκάφος, το πλήρωμα του οποίου αναγκάστηκε να παραδοθεί. Το σκάφος θα ξεφόρτωνε τον 1,5 τόνο κάνναβης στην Τουρκία και θα φόρτωνε ηρωίνη με τελικό προορισμό και πάλι την Αλβανία.
Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν εκείνη των ώρα σε διάφορα σημεία της Αττικής, ήταν και ένας επιχειρηματίας από τη Μύκονο, πολύ γνωστός στους παραθεριστές, αφού είναι και ο ιδιοκτήτης ονομαστού εστιατορίου στο νησί των ανέμων.
Πρόκειται για τον Σ. Κ. ο οποίος από τη δικογραφία φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης τριών εκ των τεσσάρων υπερταχυπλόων που χρησιμοποιούσε το καρτέλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ταχύπλοα αυτά δεν ανήκουν στις κατηγορίες που εύκολα συναντά κανείς στις θάλασσές μας.
Ένα από τα υπερταχύπλοα για παράδειγμα, έφερε τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής απόδοσης 1400 ίππων. Αντιλαμβάνεται κανείς την ισχύ και την ταχύτητα που αναπτύσσει ένα τέτοιο σκάφος.
Ο Σ. Κ. τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε το λαθρεμπορικό με τα ναρκωτικά έξω από τη Τζια βρισκόταν στην κατοικία του στη Γλυφάδα. Αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει εγκατέλειψε την οικία του και βρήκε καταφύγιο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου , όπου και συνελήφθη λίγο αργότερα. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν χαρτοκιβώτια με έγγραφα τα οποία πρόλαβε να μεταφέρει από το σπίτι του και που έχουν σχέση με τη λειτουργία του καρτέλ.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εντοπιστεί δύο φορτία τα οποία μεταφέρονταν και τα δύο από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία. Στη μία από αυτές τις δύο καταδιώξεις από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, συμμετείχε και η ιταλική Ακτοφυλακή.
Το υπερταχύπλοο των λαθρεμπόρων τότε είχε ακινητοποιηθεί κάπου μεταξύ των ακτών της Κεφαλονιάς και των δυτικών ακτών της νοτίου Ιταλίας. Η άλλη περίπτωση αφορούσε καταδίωξη λαθρεμπορικού ταχυπλόου, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Μάνη. Και στις δύο περιπτώσεις κει μετά από την ανάκριση των συλληφθέντων, είχε προκύψει πως ο Σ.Κ. εμπλεκόταν με κάποιο τρόπο στις δύο αυτές υποθέσεις.
Επιπροσθέτως και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ελληνικές Διωκτικές Αρχές, το 2016 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα 3,5 τόνοι ινδικής κάνναβης ενώ τους πρώτους μήνες του 2017 έχει ήδη εντοπιστεί και κατασχεθεί 1,5 τόνου αλβανικού χασίς.
Αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας από τη Μύκονο, εδώ και πολύ καιρό αποτελούσε ένα από τα συστατικά στοιχεία του καρτέλ.
Ορισμένα από τα σκάφη των λαθρεμπόρων εντοπίστηκαν σε πάρκινγκ σκαφών στην Αττική. Ορισμένα από αυτά έφεραν τρεις γιγαντιαίες εξωλέμβιες μηχανές.
portcity.gr