> Voliotaki: ΠANIKOΣ στην ΧΑΓΗ: Πέθανε ο ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΠΡΑΛΓΙΑΚ που ήπιε το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΠANIKOΣ στην ΧΑΓΗ: Πέθανε ο ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΠΡΑΛΓΙΑΚ που ήπιε το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Πέθανε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, που ήπιε δηλητήριο όταν άκουσε την ετυμηγορία του Διεθνούς ΠοινικούΔικαστηρίου της Χάγης, που τον επικύρωνε την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ο θάνατος του Σλόμπονταν Πράλγιακ επήλθε λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου.
Όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία του, ο 72χρονος Βόσνιος-Κροάτης, που ήταν ήδη όρθιος, έβγαλε ένα φιαλίδιο από την τσέπη του και ήπιε το περιεχόμενό του μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν λέγοντας “Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας”.
Η διαδικασία διακόπηκε και ο δικηγόρος του φώναξε “ο πελάτης μου λέει ότι πήρε δηλητήριο”. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αμέσως διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας και ζήτησε να πέσουν οι κουρτίνες. Στην αίθουσα επικράτησε “αναταραχή και έντονη ανησυχία” σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, πριν χάσει την οπτική επαφή με την αίθουσα.
Ανταποκριτές που ήταν εκεί είπαν ότι ένα ασθενοφόρο κατέφθασε στο δικαστήριο μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ένα ελικόπτερο άρχισε να πετάει. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Πράλγιακ είναι ζωντανός και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, ωστόσο λίγες ώρες μετά, εξέπνευσε.