> Voliotaki: Στην ΛΑΡΙΣΑ ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ο ΡΟΛΟΣ της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ»

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στην ΛΑΡΙΣΑ ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ο ΡΟΛΟΣ της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ»

"Αναβαθμίζεται ο ρόλος της 1ης Στρατιάς" είπε ο Καμμενος από την  τελετή για την απονομή Πολεμικών Σημαιών σε Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς στην 1η Στρατιά. 
Μετά το τέλος της τελετής απονομής πολεμικών σημαιών στις 4 μείζονες διοικήσεις - σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς (1η ΣΤΡΑΤΙΑ EU/OHQ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'', ΑΣΔΕΝ ''ΑΙΓΕΑΣ'', Γ'ΣΣ/NRDC-GR ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', Δ'ΣΣ ''ΘΡΑΚΗ''), ο Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε πως επίκεινται αλλαγές στο Στρατό Ξηράς. 

Συγκεκριμένα, o ανέφερε o ΥΕΘΑ, την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και θα ανακοινωθούν επίσημα οι νέες αρμοδιότητες των σχηματισμών με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά.
Ο υπουργός, συνοδευόμενος, από το υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και την στρατιωτική ηγεσία, παρέστη στην τελετή απονομή Πολεμικών Σημαιών σε Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έλαβε χώρα στην έδρα της 1ης Στρατιάς / Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιτράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της τελετής κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο που βρίσκεται στο χώρο της 1ης Στρατιάς.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι «Οι τέσσερις σχηματισμοί δεν είναι καινούριοι. Είναι σχηματισμοί, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει την πατρίδα μας, έχουν χύσει αρκετό αίμα και έχουν δημιουργήσει ήρωες. Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνουν και οι τέσσερις σχηματισμοί μια ιδιαίτερη αποστολή. 

Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα μάθετε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Οι τέσσερις αυτοί σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και βεβαίως με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος.Μετά τη λήξη της τελετής ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο που βρίσκεται στον χώρο της 1ης Στρατιάς. 

Oι φωτογραφίες από τη τελετή: