> Voliotaki: ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στα DIESEL αυτοκίνητα από ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ!!!

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στα DIESEL αυτοκίνητα από ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ!!!

Νέα ευρωπαϊκή έρευνα αποτύπωσε τη συμπεριφορά των αγοραστών, αποδεικνύοντας πως οι περισσότεροι αγοραστές αποφεύγουν συνειδητά πλέον τους πετρελαιοκινητήρες, μετά από μια έξαρση των αρνητικών ιστοριών, σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του καυσίμου.
Στην Carbuyer βγήκε το αποτέλεσμα πως το 61% των οδηγών ανέβαλε την επιλογή ενός diesel αυτοκινήτου ως το επόμενο μοντέλο τους.
Ακόμα πιο μαζικά είναι τα στοιχεία αναζήτησης της Google που δείχνει ότι οι αγοραστές που ψάχνουν για υβριδικά αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2017 έχουν υπερδιπλασιαστεί.
Τα ευρήματα υποστηρίζονται παράλληλα και από τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων στην Ευρώπη (SMMT), τα οποία παρουσιάζουν πτώση στις πωλήσεις των diesel σε ποσοστό 9,2% το Φεβρουάριο του 2017, σε άμεση σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016. 
Οι πωλήσεις των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μπαταρίες, ήταν μέχρι και 48,9% επάνω κατά την ίδια περίοδο (στην Ελλάδα η ζήτηση για ντίζελ έχει πέσει από το 70% στο 40%).