> Voliotaki: ΑΛΕΞΗ, ΘΕΛΩ ΤΗ ΣΟΥΔΑ: Γιατί ο ΤΡΑΜΠ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» να κλείσει γρήγορα η ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΕΞΗ, ΘΕΛΩ ΤΗ ΣΟΥΔΑ: Γιατί ο ΤΡΑΜΠ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» να κλείσει γρήγορα η ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βάση της Σούδας, αναμένεται να συζητήσουν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οι δύο άνδρες αναμένεται -εκτός απροόπτου- να συναντηθούν στο Λευκό Οίκο, στις 17 Οκτωβρίου, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του κ. Τραμπ από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Πρόκειται για επίσκεψη εργασίας.
Η βάση της Σούδας έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια της Ελλάδας, και λογικό είναι, η Αθήνα να επιδιώκει να το εκμεταλλευθεί. Η αμερικανική πλευρά ζήτησε να υπογραφεί πενταετής συμφωνία και στο στάδιο αυτό διεξάγονται διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αμερικανοί «καίγονται» να κλείσει η συμφωνία, λόγω και των προβλημάτων που τους δημιουργεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Η βάση της Σούδας είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης. Το θέμα αναδεικνύεται και στρατηγικά επειδή τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στους Αμερικανούς, επηρεάζουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ο Λευκός Οικος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία της επίσκεψης τις επόμενες ημέρες.
Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα. Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε διπλωματική πηγή.