> Voliotaki: ΑΙΣΧΟΣ! Ο Έλληνας φορολογούμενος δουλεύει επτά μήνες τον χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία!

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Έλληνας φορολογούμενος δουλεύει επτά μήνες τον χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία!

Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 23 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Αυτό προκύπτει από την ετήσια μελέτη για την ημέρα οικονομικής ελευθερίας του ΚΕΦΙΜ που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα.
Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (ΗΦΕ) είναι η ημέρα του χρόνου στην οποία ο μέσος φορολογούμενος σταματάει να αποδίδει το εισόδημά του στο κράτος και ξεκινάει να το διαθέτει για δικές του ανάγκες και απαντά στο ερώτημα «μέχρι ποια ημέρα του χρόνου εργάζομαι για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος;»
Τα μεροκάματα που κάθε χρόνο χάνει ένας μέσος φορολογούμενος αυξάνονται συνεχώς. Το 2016 η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήταν στις 7 Ιουλίου και άρα την προηγούμενη χρονιά, ο μέσος φορολογούμενος εργάστηκε 188 ημέρες για το κράτος.
Από το 2007 έχει αυξηθεί κατά περίπου 60 ημέρες λόγω της πορείας συνεχούς αύξησης της εφορίας και των εισφορών.
Η ΗΦΕ καταδεικνύει το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι πολίτες εργάζονται κατά μέσο όρο όλο και περισσότερες ημέρες για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος, με το ρυθμό αύξησης να σημειώνει μάλιστα ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια.
Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την έλευση της Ημέρας Φορολογικής Ελευθερίας, ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία είναι μία από τις τελευταίες χώρες όσον αφορά την ανταποδοτικότητα των φόρων.