> Voliotaki: Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Φορέσατε τη φανέλα των δανειστών...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Φορέσατε τη φανέλα των δανειστών...


Aθλιότητα καταλόγισε στον πρόεδρο


της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με την πρόσφατη παρουσία του στο Βερολίνο.

«Φορέσατε τη φανέλα των δανειστών, του ΔΝΤ, όχι της Εθνικής Ελλάδος» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η αξιόγηση, σημείωσε: 

Μας κατηγορείτε γιατί δεν κλεινουμε το 25% που απομένει, ενώ ξέρετε ότι αυτό έχει να κάνει με υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο.

Σημείωσε ακόμη ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. 

«Εμείς το κάναμε 3,5%», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση»...