> Voliotaki: Βερολίνο: ο απεχθής εχθρός της Ελλάδας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Βερολίνο: ο απεχθής εχθρός της Ελλάδας

Διονύσης Σταμάτης

Δεν μπόρεσαν οι Ρωμαίοι να κατακτήσουν την τότε Γερμανία κι έτσι τα βάρβαρα ένστικτα (ολοκαύτωμα, δολοφονίες Ελλήνων, Καλάβρυτα, Δύστομο) είναι η κύρια ψυχολογία που εκφράζει το μέσο Γερμανό ιδιαίτερα αυτούς του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ,τους δεξιούς που ανήκουν οι Μέρκελ και Σόιμπλε.

Προκάλεσαν δύο παγκόσμιους πολέμους (ήταν εχθροί μας) και ηττήθηκαν και τώρα ηγούνται ενός νέου οικονομικού πολέμου στις αδύναμες οικονομίες του Νότου με μια αδιέξοδη πολιτική που εμείς πληρώνουμε το αδιέξοδο.

Αδυνατούμε να διαχειριστούμε τα κοινά.
Η δαμόκλειος σπάθη του Σόιμπλε κρέμεται πάνω από κάθε πρωθυπουργό που θα τολμήσει να κάνει κιχ.

Στην χώρα μας όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία μεταχειρίζεται την εναπομένουσα αξιοπρέπεια με λάθος συνταγή διότι οι Γερμανοί πάντα εγείρουν νέα εμπόδια.

Θέλουν εκείνες τις πολιτικές που θα πουλάει ο καθένας το σπίτι του για ένα κομμάτι ψωμί κι έτσι θα μπορούν μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να αρπάζουν τα σπίτια άμοιρων Ελλήνων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα νόμιμα πανωτόκια των τραπεζών της διαπλοκής που εφάρμοσαν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και σφυρίζει αδιάφορα σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζουν οι φρίτσιδες διότι η ΕΕ κατάντησε μία ένωση γυρολόγων κορακιών που αρπάζει τον πλούτο των αδύναμων κρατών.

Πάνω σε αυτό το δόγμα της αρπαγής το Βερολίνο θέτει ως όρο για περαιτέρω δάνεια στη χώρα μας και τη συμμετοχή του ΔΝΤ διότι γνωρίζει όπου πήγε το ΔΝΤ άφησε πίσω του συντρίμμια, άρα πιο εύκολη λεία και αρπαγή περιουσιών των αδυνάτων.

ΥΓ. Όταν ακούτε για αξίες και ισότητα των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφήστε μία πορδή όπως έλεγε και ο Κούντερα