> Voliotaki: Το συνδικάτο της Air France καλεί τα μέλη της να μποϊκοτάρουν τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ λόγω του διατάγματος Τραμπ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το συνδικάτο της Air France καλεί τα μέλη της να μποϊκοτάρουν τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ λόγω του διατάγματος Τραμπ

Η συνδικαλιστική ένωση της Air France CGT κάλεσε τα μέλη της να αρνηθούν να εργαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το διάταγμα που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο απαγορεύει σε πρόσφυγες και ταξιδιώτες από επτά μουσουλμανικές χώρες την είσοδο στις ΗΠΑ.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε η IATA, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, που επισήμανε ότι τα μέλη της καταβάλλουν σκληρές
προσπάθειες να εφαρμόσουν ασαφείς και συγκεχυμένους κανονισμούς, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόσθετα κόστη, ενώ ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να τους επιβληθούν κυρώσεις εάν δεν προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Σήμερα, το συνδικάτο CGT επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι της Air France έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να εργαστούν σε πτήσεις που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο σε αυτό που η συνδικαλιστική ένωση περιγράφει ως πρακτικές «κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Το προσωπικό θα πρέπει να γνωστοποιεί στους διευθυντές του ότι δεν επιθυμεί να εργάζεται σε πτήσεις που επηρεάζονται» δήλωσε ο Μιγκέλ Φορτεά, γενικός γραμματέας του CGT Air France στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

«Το προσωπικό έχει συνείδηση: μέσω πολιτικής δράσης, με το να αρνηθούμε να εφαρμόσουμε το διάταγμα Τραμπ στη γαλλική επικράτεια μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε την αλλαγή» συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής.

Η Air France βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων από χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εμπόδισε επιβάτες να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη στο πλαίσιο των νέων κανονισμών.

Απαντώντας στα πυρά, η αεροπορική εταιρεία τόνισε ότι όπως κι άλλες εταιρείες, πρέπει να συμμορφωθεί με τους μεταναστευτικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι χώρες από και προς τις οποίες εκτελεί δρομολόγια, κάτι που σημαίνει να μην επιτρέπει σε επιβάτες να επιβιβάζονται σε μια πτήση με προορισμό χώρα όπου θα τους αρνηθεί η είσοδος.

Στον ιστότοπό της η CGT περιέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα ως ξενοφοβικό και παράνομο.