> Voliotaki: Τούρκος στρατιωτικός ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ από τη φυλακή: Τι έγινε τη νύχτα του πραξικοπήματος!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Τούρκος στρατιωτικός ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ από τη φυλακή: Τι έγινε τη νύχτα του πραξικοπήματος!

Γράμμα από τη φυλακή έστειλε Τούρκος υπαξιωματικός σε αρθρογράφο της εφημερίδας sozcu της Τουρκίας όπου περιγράφει με δραματικά λόγια το πώς και γιατί βρέθηκε στις φυλακές τύπου F στα Άδανα.
«Αγαπητέ Εμίν Τσιόλασιαν, σας ευχαριστώ πολύ που είστε ένας από τους μετρημένους δημοσιογράφους που ακούτε τη φωνή των θυμάτων.
Από τις 18 Ιουλίου 2016 και μέχρι τώρα, είμαι κρατούμενος στις φυλακές τύπου «F» των Αδάνων.
Σε μένα προσάπτουν το αδίκημα ότι στις 15 Ιουλίου, τη βραδιά του πραξικοπήματος, έκανα εναέριο ανεφοδιασμό στα άφη F-16. Mε την πρώτη ματιά, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ποιο είναι το λάθος που έγινε στην σύλληψή μου, αλλά αν θέλετε να μάθετε πως στήθηκε η συνωμοσία, παρακαλώ διαβάστε αυτή την επιστολή μου.
Υπηρετούσα στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, ως Υπαξκός – χειριστής εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων προετοιμασίας για πόλεμο…
Τις ημέρες που δεν πηγαίναμε για πτήση (το αφος) και με δεδομένο ότι μέσα σε μια ώρα θα έπρεπε να είναι έτοιμο για απογείωση, να το πω έτσι, ζούσαμε μια ζωή φυλακισμένη στα στρατιωτικά οικήματα.
Και στις 15 Ιουλίου πάλι στην ίδια κατάσταση βρισκόμασταν σε ετοιμότητα στα στρατιωτικά οικήματα και στα πλαίσια των επιχειρήσεων του αγώνα με την τρομοκρατία, κλήθηκα στις 2102΄ για πτήση. Άρον – άρον μετέβην στη βάση. Ο Διοικητής της Βάσης και ο Διοικητής των ιπτάμενων τάνκερ, έδωσαν τη διαταγή στους πιλότους: «Πηγαίνετε πάνω από το Αφιόν, στα αεροσκάφη που θα έρθουν, θα πραγματοποιήσετε ανεφοδιασμό» και φύγαμε για πτήση. Όταν πλησιάζαμε πάνω από το Αφιόν, από το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων ήρθε η διαταγή που έλεγε: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο καθήκον, επιστρέψτε στη βάση».
Ο Διοικητής του αεροσκάφους συμμορφώθηκε με τη διαταγή και ήρθε πάνω από τα Άδανα πήρε επαφή με τη βάση, προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση. Τους γνωστοποίησε ότι θα μειώσουν τα καύσιμα και θα πραγματοποιήσουν προσγείωση.
Ωστόσο το προσωπικό της βάσης, μας διαβίβασε τη διαταγή του Διοικητού της βάσης που ήταν: «Να μην κάνετε προσγείωση, να συνεχίσετε το καθήκον».
Ως αεροπορική ομάδα δεν ξέραμε τι γινόταν στο έδαφος. Ως στρατιωτικοί ήμασταν υποχρεωμένοι να φέρουμε σε πέρας τη διαταγή που επωμισθήκαμε. Μέσα στο κατάμαυρο σκοτάδι, σε ύψος οκτώ χιλιόμετρα από το έδαφος, πετώντας με 700 χιλιόμετρα την ώρα και χωρίς να έχεις τίποτε άλλο στα χέρια εκτός από τη διαταγή του Διοικητού σου, τα θα μπορούσες να κάνεις?
Το τάνκερ, είναι ένα σκάφος, το οποίο δεν έχει κανενός είδους πυρομαχικά.
Το μοναδικό του καθήκον είναι ο ανεφοδιασμός σκαφών στον αέρα με καύσιμα.
Από εμάς λαμβάνουν καύσιμα οι πιλότοι των F-16, αλλά ούτε ξέρουμε τι είδους καθήκοντα εκτελούν, ούτε που πραγματοποιούν επιχειρήσεις, ούτε ποιοι είναι οι πιλότοι, ούτε τι είδους επιχειρήσεις και με ποιο σκοπό, εμείς ως αφος τάνκερ, δεν έχουμε καμιά πιθανότητα ενημέρωσης».
Αξιότιμε κύριε Τσιόλασιαν, καταλήγει η επιστολή προς τον Τούρκο δημοσιογράφο:
αυτοί οι προδότες, χρησιμοποιώντας την ιεραρχία Διοικήσεως και λέγοντας «Η πατρίδα σας καίγεται, βοηθήστε», έστησαν παγίδα σε πολλούς πατριώτες Αξ/κούς. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Αυτοί οι πατριώτες Αξ/κοί, να μείνουν εκτός σειράς.
Για την εκπαίδευση ενός ιπτάμενου προσωπικού, απαιτούνται εκατομμύρια δολάρια. Σε σας τους αφήνω να λογοδοτήσουν. Αυτοί οι επιλεγμένοι άνθρωποι (πιλότοι και πλήρωμα) μένοντας εκτός σειράς, ο στρατός μας χάνει αίμα. Και φυσικά οι στόχοι δεν ήταν αυτοί.
Σας παρακαλώ, αυτή η παγίδα που στήθηκε στη βάση της επιμελητείας της Πολεμικής Αεροπορίας, να μην περάσει στο ντούκου.
Εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν κοντά σ’ αυτή την παγίδα, καταστράφηκε και η δική μου ζωή. Να είσαι καλά πατρίδα.
Σήμερα δικάζομαι για συνταγματικά εγκλήματα. Εγώ κατάγομαι από μια φτωχή οικογένεια, στη συνέχεια παντρεύτηκα και τι άλλο σκοπό θα μπορούσα να έχω, εκτός από την δημιουργία της οικογένειας;
Στην απόπειρα του προδοτικού πραξικοπήματος, με τα όπλα στα χέρια κοίταζαν με άδεια μάτια τον περίγυρο οι στρατιώτες, που δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσουν ότι δεν υπήρχε διαφορά μας.»
onalert.gr