> Voliotaki: «Βουλιάζει» η μετοχή της Deutsche Bank...

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

«Βουλιάζει» η μετοχή της Deutsche Bank...


Μας έπνιξαν και τώρα πνίγονται 
στο αίμα μας...

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, καθώς οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της Deutsche Bank έπληξαν τις τραπεζικές μετοχές.

Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9% κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια επενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. 

Λίγο μετά τις 11 και μισή, η μετοχή υποχωρεί κατά 6,22% στα 10,199 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες υπερέβησαν το 7%, οδηγώντας τη μετοχή κάτω του ψυχολογικού ορίου των 10 ευρώ.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τόσο στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όσο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Προσπάθεια υπονόμευσης βλέπει ο CEO της Deutsche Bank

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Deutsche Bank, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας κάνει λόγο για «δυνάμεις της αγοράς» που «προσπαθούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη απέναντί μας», όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το Euro2day.

«Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε πως οι στρεβλωμένες απόψεις για την τράπεζα δεν θα επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητές μας», τονίζει στην επιστολή, υπογραμμίζοντας πως η Deutsche Bank έχει γερά θεμέλια.

Κατά τον ίδιο, η αβεβαιότητα αναφορικά με το πρόστιμο στις ΗΠΑ δεν αποτελεί βάση για τις πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή της τράπεζας, «αν κοιτάξετε τους διακανονισμούς που έχουν γίνει με τις ανταγωνίστριες (τράπεζες)»...

Πηγή: real.gr