> Voliotaki: Άδειο το τούνελ - μποτιλιάρισμα και καυσαέρια ΜΕΣΑ στη πόλη τις Κυριακές!

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άδειο το τούνελ - μποτιλιάρισμα και καυσαέρια ΜΕΣΑ στη πόλη τις Κυριακές!

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Διαβάσαμε πως για το θέμα της μονοδρόμησης του τούνελ ο Δήμος Βόλου λέει πως "μόνο 8 Κυριακές είναι η εκτροπή κυκλοφορίας, δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ τόσος θόρυβος"

Η απόφαση βέβαια μιλά από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτέμβρη άρα μιλάμε για 15 Κυριακές. Δεν είναι βέβαια το μόνο λάθος που έχει κάνει ο Δήμος Βόλου.

Αναφέρει πως "αλλαγές κρίνονται και είναι απαραίτητες, αφού διασφαλίζουν ζωτικά ζητήματα της πόλης (κυκλοφοριακά, ασφάλεια, περιορισμός στη προκαλούμενη ρύπανση από μποτιλιαρίσματα κ.α), που οφείλουμε να βλέπουμε συνολικά και όχι αποσπασματικά."  

Τα δεδομένα όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: ΡΥΠΑΝΣΗ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΕΠΙΚΔΥΝΟΤΗΤΑ και ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ μέσα στην πόλη! Διαβάστε την επόμενη παράγραφο και κρίνετε από μόνοι σας...

Οι ρυθμίσεις θα επιβαρύνουν τα οχήματα που κινούνται από Βόλο προς Αγριά μέσω περιφερειακού με δύο επιπλέον χιλιόμετρα, ΜΕΣΑ στην πόλη, ρυπαίνοντάς τη και θα ταλαιπωρούν τους οδηγούς που θα έχουν να περάσουν τρία επιπλέον φανάρια (Ορμινίου, Αγ. Δημητρίου, 2ο Λύκειο) για να βγουν στο κόμβο «Αστέρια». 

Σημειώστε δε πως όταν ένα όχημα ώρες αιχμής π.χ. από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα είναι μποτιλιαρισμένο στο φανάρι του 2ου Λυκείου, το τούνελ θα είναι σχεδόν άδειο, αφού θα δέχεται μόνο οχήματα που επιστρέφουν στην πόλη, τα οποία βέβαια τις πρωινές ώρες είναι ελάχιστα! 

Στα Αστέρια δεν θα υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα αφού αυτό θα έχει μεταφερθεί ΜΕΣΑ στην πόλη στις οδούς Πολυμέρη, Σταδίου, Απόλλωνος και Αγίου Δημητρίου.  

Αυτό θέλει η Δημοτική Αρχή;