> Voliotaki: Αδειάζει η χώρα μας, από τα δυνατά και έξυπνα ελληνόπουλα που μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο!!

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αδειάζει η χώρα μας, από τα δυνατά και έξυπνα ελληνόπουλα που μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο!!

assets_LARGE_t_420_54196912
Επίσημα στοιχεία – φωτιά.
Είναι ποτέ δυνατόν στον 21ο αιώνα, που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, έχουν δημιουργεί τόσες πολλές δουλείες, οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί, ολόκληρες «πόλεις» από νέους ανθρώπους να μαζεύουν τα «μπογαλάκια» τους και να την κάνουν για άλλες πολιτείες;;
Και όμως. Ακατάσχετη είναι η αιμορραγία της χώρας μας τα χρόνια της κρίσης, από νέους που μετανάστευσαν για να βρουν καλύτερες επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες.
Την 6ετια 2008-2013, συνολικά 223.000 νέοι ηλικίας 25-39 ετών, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσουν το μέλλον τους στις πιο ανεπτυγμένες χώρες και να βρουν εργασία στο εξωτερικό, με καλύτερες αμοιβές και καλύτερες προοπτικές. 
Είναι η γενιά που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση, γνωστή ως «generation E» (expats) ή «generation G» (young, talented and Greek) ή «generation We».
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Ελλάδα της κρίσης, το φαινόμενο της εκροής ανθρώπινου κεφαλαίου (brain drain ή exodus), έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. 
Η ετήσια ροή των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων υπηκόων ηλικίας 25-39 ετών αυξήθηκε από 20 χιλιάδες το 2008 σε 53 χιλιάδες το 2013.