> Voliotaki: ΧΙΟΝΙΑ στην Κρήτη – Αναβλήθηκε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στα Χανιά, λόγω…έντονης χιονόπτωσης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΧΙΟΝΙΑ στην Κρήτη – Αναβλήθηκε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στα Χανιά, λόγω…έντονης χιονόπτωσης

protoxronia
Αναβάλλεται λόγω… χιονόπτωσης η προγραμματισμένη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους στο δήμο Χανίων.
Όπως ανακοινώθηκε, η εκδήλωση που θα ξεκινούσε στις 22:00, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές των Χανίων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.
Χειριστές και μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας, αλλά και ιδιωτών, βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο. 
Συγκεκριμένα στους δρόμους Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας, Βρυσσών-Χώρας Σφακίων, Φουρνέ-Λάκκων-Ομαλού, Αλικιανού-Πρασέ-Ροδοβανίου, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων υπάρξει ανάγκη, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους.
Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνιστά στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες, όπως και κατά τη διάρκεια έξαρσης των φαινομένων, ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες εκχιονισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα εγκλωβισμών. 

Όσοι ταξιδέψουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την EΛΑΣ.