> Voliotaki: Έξι καυτές μέρες που τρέμουν οι αρχές για ανεξέλεγκτες εξελίξεις

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Έξι καυτές μέρες που τρέμουν οι αρχές για ανεξέλεγκτες εξελίξεις

Από αύριο η Αθήνα μπαίνει σε «ναρκοπέδιο» και οι αρμόδιες αρχές φοβούνται ότι μπορούν να προκληθούν μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ανεξέλεγκτα επεισόδια. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι πρωτοφανή. 

Οι λόγοι που προκαλούν τις ανησυχίες των αρχών είναι οι εξής:
Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το προσφυγικό και στην αστυνομία εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να ξεσπάσουν επεισόδια.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στην Αθήνα θα έρθουν ξανά οι αγρότες. 
Την ίδια ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήρια για μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές που είχαν συλληφθεί στις 12/11 στην Αγία Παρασκευή μετά από αίτημα των ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαΐου κατά την διάρκεια της έκθεσης EXPO.
Την παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα αναμένεται να είναι δρακόντεια. 
Τέλος την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα και επεισόδια.