> Voliotaki: Το πλήρωμα του μοιραίου Boeing είχε αναφέρει πολλές φορές βλάβες στον κινητήρα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το πλήρωμα του μοιραίου Boeing είχε αναφέρει πολλές φορές βλάβες στον κινητήρα

Σε μία αποκάλυψη που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου ρωσικού Boeing στο όρος Σινά της Αιγύπτου προχώρησε πριν από λίγο το ρωσικό δίκτυο Ria Novosti.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ria Novosti, το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους είχε αναφέρει στο παρελθόν αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Reuters ανέφεραν ότι ο πιλότος λεπτά μετά την απογείωσή του από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη ζήτησε άδεια να αλλάξει πορεία λόγω βλάβης για να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.
Περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ρωσικό αεροσκάφος με τους 224 επιβαίνοντες κατέπεσε αναμένεται να ρίξουν τα δύο μαύρα κουτιά, τα οποία εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στη δύσβατη περιοχή του όρους Σινά.
Σημειώνεται πάντως, ότι η Kogalymavia είχε και πριν από τέσσερα χρόνια ένα μοιραίο δυστύχημα, όταν μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. 
Το αεροσκάφος μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν.