Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσταση εταιρείας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 για το Δήμο Βόλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. ο αρχιτέκτονας Αναστάσιος Καπουρνιώτης

Με στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το Δήμο Βόλου το 2021 και με την επωνυμία «Βόλος – Μαγνησία 2021» συστήθηκε αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί ήδη με Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους:

Αναστάσιο Καπουρνιώτη ως πρόεδρο, Γεωργία Μποντού αντιπρόεδρο, Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου ως γραμματέα, Δημήτριο Πέγιο ως ταμία και ως μέλη τους Μαρία – Χαραλαμπία Παπαρίζου, Βασίλειο Αναστασίου, Νικόλαο Ντόκο.


Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δεκαπέντε Δήμοι. Από την Κρήτη το δίκτυο των τριών μεγαλύτερων πόλεων (Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο) και από την υπόλοιπη Ελλάδα οι πόλεις Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Μαρούσι, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Ιωάννινα, Ροδος, Κως, Ναύπλιο, Σπάρτη, Μεσολόγγι, Χαλκίδα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σύρο, Ελευσίνα, Λάρισα.

Σημειώνεται ότι το 2021 είναι έτος – ορόσημο για την Ελλάδα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης προσδίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στον εορτασμό της επετείου.

Αναφέρεται τέλος ότι ο θεσμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985 από τη Μελίνα Μερκούρη και από τότε έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το 1997 στη Θεσσαλονίκη και το 2006 στην Πάτρα.

Το χρίσμα θα μοιραστεί ανάμεσα σε μία πόλη της Ελλάδας και σε μία πόλη της Ρουμανίας.