> Voliotaki: ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ-ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ-ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

Ένα παλιό ρητό της Wall Street έλεγε σε περιόδους ύφεσης ότι «τώρα που τραβήχτηκαν τα νερά, θα δούμε τι μαγιό φοράμε». Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το μιντιακό τοπίο στη χώρα όταν ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων.

Η διαφημιστική πίτα της ελεύθερης αγοράς εξαφανίστηκε, η κρατική διαφήμιση συρρικνώθηκε και δεν έφτανε για όλους, οι δανειοδοτήσεις έγιναν δύσκολες.

Τα μαγιό βγήκαν σε δημόσια θέα, όπως βγήκαν σε δημόσια θέα και οι κρατικοδίαιτοι μιντιάρχες, οι κατά παραγγελία αρθρογράφοι, τα μαύρα χρήματα της δημοσιογραφίας και οι «προσκείμενοι κάπου» δημοσιογράφοι.

Στη μνημονιακή Ελλάδα τα πράγματα έγιναν πιο ωμά απ” ό,τι ήταν. Στηρίζεις Μνημόνιο, παίρνεις διαφήμιση, δάνεια, εξυπηρετήσεις και αποκλειστικότητες. Λες έχουν δίκιο οι διεθνείς αγορές, τα ξένα «κοράκια», το Βερολίνο και το ΔΝΤ, απολαμβάνεις προνόμια.

Το ομολογιακό δάνειο των 37 εκατ. ευρώ, φέρ” ειπείν, εγκρίνεται κι ας.. έχεις εγγράψει ζημιές 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια. «Παίζεις» ωραία και «αντικειμενικά» την «επωφελή συμφωνία» Χαρδούβελη – Βρούτση για τα εργασιακά με την τρόικα, «θάβεις» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θα ανταμειφθείς.

Τι κι αν έχεις ανοιχτό δανεισμό ύψους 300 εκατομμυρίων; 130 εκατ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση με τη μορφή δανείου δεν σημαίνουν και τίποτα! Για τις «τρύπες», εξάλλου, υπάρχουν μισθοί και συντάξεις να περικοπούν (…)

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ελήφθη η απόφαση παράτασης στις προσωρινές άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών που ήταν on air στις 31 Αυγούστου του 2013, περνώντας τη ως διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο.

Ένα δώρο προς τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των καναλιών, οι οποίοι, χωρίς να καταβάλουν το ελάχιστο αντίτιμο για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, εξασφάλιζαν τη νομιμοποίηση των «μαγαζιών» τους.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για να γνωμοδοτήσει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην αέναη παράταση των «προσωρινών» αδειών κι ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν αυστηρά κριτήρια για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Το σύστημα διαπλοκής επιχειρηματιών -πολιτικών – μέσων ενημέρωσης, το οποίο κατακεραύνωσε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, αισθάνεται βαριά την ανάσα της Δικαιοσύνης στον «πλάτη» του.

Γι” αυτό και συνεχίζει τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης, τάσσεται απέναντι στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο μείζον ζήτημα της χώρας και προβοκάρει «διχασμό» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν να ετοιμάζονται εντάλματα σύλληψης για έξι μεγαλοεπιχειρηματίες της «λίστας Λαγκάρντ» και οι σχετικές δικογραφίες που βρίσκονται υπό διαβίβαση από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Οικονομική Αστυνομία έχουν τρομάξει τους διαπλεκόμενους.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, τονίζουν πως όταν «σκάσουν» οι συγκεκριμένες υποθέσεις, μετά και τα 1,8 εκατ. ευρώ που υποχρεώθηκε να καταβάλει ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, κι άλλοι ολιγάρχες θα αναγκαστούν να μεταβούν στον… έφορο της γειτονιάς τους προκειμένου να εκπληρώσουν ανειλημμένες εδώ και δεκαετίες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ στα Επίκαιρα (το είδαμε στο Βαθύ Κόκκινο) και από τον zoornalista