> Voliotaki: 9 ελληνικά νησιά στη λίστα διακοπών της Telegraph - ΦΩΤΟ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

9 ελληνικά νησιά στη λίστα διακοπών της Telegraph - ΦΩΤΟ


Tα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πλέκουν εγκώμια για την ελληνική ομορφιά, ενόψει του καλοκαιριού, κατατάσσοντας τη χώρα μας στις κορυφαίες επιλογές των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα Telegraph εκθέτει τα διάφορα είδη διακοπών που μπορεί κανείς να απολαύσει όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά γενικότερα στις χώρες της νότιας Ευρώπης, παρουσιάζοντας τη mainstream αλλά και την εναλλακτική επιλογή.

Οι καλύτερες παραλίες
Ως πρώτη επιλογή για τις καλύτερες παραλίες η Telegraph αναφέρει το νησί της Ισπανίας Φορμεντέρα, την οποία ακολουθεί επάξια η Νάξος, με τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες της στις Κυκλάδες.
Ο αρθρογράφος σημειώνει: «Άμμος από μάρμαρο ή γρανίτη συνθέτουν ένα ασυνήθιστα φωτεινό και λευκό σκηνικό για την Ελλάδα» και προτείνει την παραλία της Πλάκας και το ακρωτήρι Κουρούπια με τους αμμόλοφους και τα κέδρα.
Για οικογενειακές διακοπές
Η Κέρκυρα ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές μετά τη Μαγιόρκα
Το νησί των Φαιάκων με την κοσμοπολίτικη αρχοντιά προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως υδάτινα πάρκα διασκέδασης, ιππασία κ.α.. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως οι καλύτερες περιοχές είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Μαραθιάς και ο Άγιος Στέφανος.
Διάθεση για ρομάντζο
Στην κορυφή βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Σαντορίνη. Το πολυβραβευμένο νησί των Κυκλάδων αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για όσους επιθυμούν ρομαντικές διακοπές.
«Ρομαντικό σε σημείο κλισέ» την χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ενώ κάνει αναφορά στα μαγικά χρώματα της ανατολής και της δύσης μεταξύ Οίας και Θηρασίας.
Ως δεύτερη επιλογή για «ρομαντική διάθεση» παρουσιάζεται η Πάτμος.
«Παρά την φήμη του μοναστηριού, το νησί έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για ζευγάρια», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συναρπαστική θέα των γύρω νησιών.
Η ώρα του πάρτι
Εναλλακτική επιλογή της Ίμπιζας για νυχτερινή ζωή αποτελεί η Μύκονος. Από την πόλη μέχρι τις παραλίες, το νησί των Ανέμων προσφέρει διασκέδαση και ατελείωτα πάρτι με φημισμένους Djs ενώ ενδείκνυται τόσο για στρέιτ όσο και για γκέι, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Για οικονομικές διακοπές
Ως το νησί που ενδείκνυται περισσότερο για οικονομικές διακοπές παρουσιάζεται η Χίος. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, το νησί δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό κάτι που το καθιστά εξαιρετικά προσιτό σε ό,τι αφορά τις τιμές στους ταξιδιώτες. Με βυζαντινά μοναστήρια, μεσαιωνικά χωρία και όμορφες παραλίες, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις διακοπές του χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία, τονίζει.
Για δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ
Ως τον καλύτερο προορισμός για τους δραστήριους του καλοκαιριού η βρετανική εφημερίδα προτείνει τη Λευκάδα. Όπως σημειώνει, οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να επιλέξουν την παραλία του χωριού Βασιλική ή το Νυδρί.
«Όμορφες παραλίες με βότσαλα και λευκά βράχια χαρακτηρίζουν το νησί του Ιονίου», γράφει η Telegraph.
Γαλήνη και ηρεμία
Η Κεφαλλονιά είναι ο εναλλακτικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, διότι παρά τους πολλούς γαλήνιους παραδείσους στη Μεσόγειο, εκεί μπορεί να φτάσεις χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
«Παρά τη δημοφιλία από την ταινία ‘Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι’ , το νησί διαθέτει ‘χώρο’ για να ξεφύγεις μακριά από όλα, όπως άφθονες ήσυχες παραλίες και χωριά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για πεζοπορία
Ως «άγρια» χαρακτηρίζεται η Κρήτη και ιδιαίτερα η δυτική της πλευρά με τις κορυφαίες διαδρομές για πεζοπορία.
Η πρόταση της εφημερίδας για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ορειβασίας είναι η Κίσσαμος και τα μονοπάτια των βοσκών που οδηγούν σε μαγικές παραλίες ή απόμερα φαράγγια.
Ως το «πιο διάσημο ταξίδι» αναφέρει «αυτό του φαραγγιού της Σαμαριάς».
Ολόκληρη η λίστα της Telegraph
Οι καλύτερες παραλίες: Φορμεντέρα και Νάξος
Για πολυτελείς διακοπές: Σαρδηνία και Cavallo
Για οικογενειακές διακοπές: Μαγιόρκα και Κέρκυρα
Για πολιτισμό και κουλτούρα: Σικελία και Κύπρος
Για τους ρομαντικούς: Σαντορίνη και Πάτμος
Για πάρτι και νυχτερινή ζωή: Ίμπιζα και Μύκονος
Για οικονομικές διακοπές: Μάλτα και Χίος
Για θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα: Λευκάδα και Μινόρκα
Για ειρήνη και ησυχία: Βις και Κεφαλονιά
Για πεζοπορία: Κρήτη και Κορσική