> Voliotaki: Ένα μαγευτικό ταξίδι αναμνήσεων για τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ένα μαγευτικό ταξίδι αναμνήσεων για τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ

Η Warner Bros Studio ανακοίνωσε την επέκταση του Harry Potter τουρ, σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να περιλαμβάνει την αυθεντική ατμομηχανή Hogwarts Express και μια ολοκληρωμένη αναπαράσταση της περίφημης πλατφόρμας 9 ¾.

Το Hogwarts Express που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα –μια βρετανική ατμομηχανή με το όνομα «Olton Hall»- θα επιστραφεί στα στούντιο της Warner Bros για να συμπεριληφθεί στο προαναφερόμενο τουρ.

Από τις 19 Μαρτίου, οι επισκέπτες και θαυμαστές του Χάρι Πότερ θα μπορούν να περπατήσουν δίπλα στη θρυλική αμαξοστοιχία, να δουν το εσωτερικό της και να φωτογραφηθούν με αυτό...


Παρότι έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα της J.K. Rowling, αναφέρει ο βρετανικός Independent, το franchise παραμένει το ίδιο –αν όχι και περισσότερο- δημοφιλές. Τα βιβλία έχουν πουλήσει πάνω από 450 εκατ. αντίτυπα, ενώ τα έσοδα από τις ταινίες έχουν πλησιάσει τα 5 εκατ. λίρες Αγγλίας (4,7 εκατ.).

Η… μαγεία του Χάρι Πότερ φαίνεται ότι δεν έχει χαθεί!

Για αυτούς όμως που δεν αντέχουν να περιμένουν… δείτε παρακάτω μερικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε για να… φρεσκάρετε τις αναμνήσεις σας από τις περιπέτειες του αγαπημένου σας ήρωα.

1. Alnwick Castle




Ο Χάρι Πότερ έμαθε να πετά επάνω στη σκούπα του έξω από το κάστρο Alnwick στο Northumberland. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

2. Harry Potter Hotel



Αν θέλετε να περάσετε μια νύχτα αλά… Hogwarts, η ιδανικότερη επιλογή είναι το ξενοδοχείο Georgian House, ένα ακίνητο 163 ετών κοντά στο σταθμό Victoria στο Λονδίνο.

3. Hogwarts Express 



Η σιδηροδρομική γραμμή West Highland Line της Σκωτίας «παίζει» στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Η μεγαλύτερη ατραξιόν της διαδρομής είναι το πέρασμα από τα 21 τόξα της οδογέφυρας Glenfinnan.

4. Σχολή… μαγείας



Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό σχολείο… μαγείας (Czocha College of Witchcraft and Wizardry) που βρίσκεται στην Πολωνία.

5. Hogwarts Great Hall




Πολλές από τις σκηνές στις ταινίες του Χάρι Πότερ γυρίστηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Christ Church College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

6. Bodleian Library



Η φημισμένη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ήταν η βιβλιοθήκη του Hogwarts, όπου μελετούσαν οι νεαροί μάγοι.

7. Diagon Alley – Leadenhall Market και Borough Market




Δύο διαφορετικές τοποθεσίες χρησιμοποιήθηκαν ως είσοδος στο Leaky Cauldron. Και οι δύο βρίσκονται στο Λονδίνο και δεν είναι άλλες από τις περίφημες σκεπαστές αγορές: Leadenhall Market και Borough Market.

8. Platform 9 ¾, σταθμός Kings Cross 



Στο σταθμό τρένων Kings Cross στο Λονδίνο θα βρείτε το… γνωστό τούβλινο τοίχο της πλατφόρμας 9 ¾.

9. Hogsmeade Station



Ο σταθμός Goathland station στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ είναι ο «πραγματικός» Hogsmeade station