> Voliotaki: Θα κάνουν Πρωτοχρονιά στην εθνική οδό; Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακόμα εγκλωβισμένα στην Αθηνών - Λαμίας

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Θα κάνουν Πρωτοχρονιά στην εθνική οδό; Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακόμα εγκλωβισμένα στην Αθηνών - Λαμίας

- Σε ετοιμότητα και οι ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
- Από τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης οδηγοί έχουν μείνει ακινητοποιημένοι στον κόμβο της Σπάρτης!
- Σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχουν αλυσίδες και δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν
- Κλειστός ο δρόμος από το Τελεφερίκ και πάνω στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου
- Δεν εισπράττονται διόδια στο δρόμο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα λόγω... κρύου!
- Προβλήματα και στα λιμάνια - Μερικό απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
- Με κύμα χιονιά μας αφήνει το 2014, με κρύο θα υποδεχτούμε το 2015


Εγκλωβισμένα στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Λαμία βρέθηκαν από τις 10 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι εκατοντάδες αυτοκίνητα όταν οι οδηγοί αντιμετώπισαν ακραία καιρικά φαινόμενα και αναγκάστηκαν να τα ακινητοποιήσουν.

Δημιουργήθηκε ένα πλέγμα μεταξύ των δεκάδων λεωφορείων, μεγάλων φορτηγών αλλά και ΙΧ, τα οποία δεν είχαν διέξοδο.

Συγχρόνως τα μηχανήματα δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση αλλά ούτε σημείο διαφυγής για τους εγκλωβισμένους οδηγούς.


Η ουρά των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασε τα 7 χιλιόμετρα και στο σύνολό τους οι οδηγοί περίμεναν να φτάσει η βοήθεια από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Μεγάλα μηχανήματα και γερανοί προσπάθησαν σιγά σιγά να απελευθερώσουν το οδόστρωμα, σε μια επιχείρηση που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Πριν λίγο έφθασαν ειδικά μηχανήματα στο 117ο χιλ. τα οποία κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και άρχισαν σταδιακά να απεγκλωβίζουν τα αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, καθώς τα μηχανήματα εμποδίζονται από βαριά οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία.


Περισσότερο από τρεις ώρες βρίσκονται αποκλεισμένα στο Κάστρο της Βοιωτίας εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα αλλά και ΙΧ, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας, από το 110ο χλμ στην περιοχή του Κάστρου έως και το 130ό χλμ στα διόδια της Τραγάνας, δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των οδηγών που περιμένουν χωρίς πληροφόρηση μέσα στα αυτοκίνητά τους.