> Voliotaki: Oι Τούρκοι με το πολυβόλο της ακταιωρού «ξεσκέπαστο» σημάδευαν για 25 λεπτά την μηχανότρατα

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Oι Τούρκοι με το πολυβόλο της ακταιωρού «ξεσκέπαστο» σημάδευαν για 25 λεπτά την μηχανότρατα

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗΡΥΚΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
Με το πολυβόλο της ακταιωρού «ξεσκέπαστο» παρενοχλούσαν για 25 λεπτά την μηχανότρατα «Τα Τρία Αδέλφια» οι άνδρες του τουρκικού λιμενικού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του αλιευτικού Θεόδωρο Σαρίκα, ο οποίος μίλησε στο newpost, «προσπαθούσαν πάσει θυσία να με "τραβήξουν" στα τουρκικά νερά».
Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά «στο κατάστρωμα ήταν 4-5 άνδρες οι οποίοι κρατούσαν όλοι κάμερες, και με "τραβούσαν"».
Στο τέλος της άγριας αυτής καταδίωξης «με εμβόλισαν», λέει χαρακτηριστικά ο καπετάνιος.

Όπως περιγράφει, βρισκόταν στα ανοιχτά του Δέλτα του Έβρου, όταν άρχισε να σηκώνει τα δίχτυα του. Εκεί δέχτηκε την παρενόχληση από την τουρκική ακταιωρό από την οποία του ζητούσαν επίμονα να σταματήσει.
«Σήκωσα τα δίχτυα μου και συνέχισε την πορεία μου στραμμένος προς την Αλεξανδρούπολη. Τότε άρχισε το ταχύπλοο να πηγαίνει δίπλα μου, πολύ κοντά στην μηχανότρατα, προσπαθώντας να μου "κόψει" το δρόμο και να με γυρίσει προς τα πίσω, για να με "τραβήξει" στα τουρκικά νερά. Όλο αυτό κράτησε για περίπου ένα μισάωρο, μέχρι που στο τέλος με εμβόλισαν», λέει ο Θεόδωρος Σαρίκας»
 
Όπως λέει ο καπετάνιος «συχνά συμβαίνουν τέτοια στην περιοχή, αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό σπάνια. Έτυχε σε μένα. Φανταστείτε να σε κυνηγάει ένα μεγάλο ταχύπλοο, στο οποίο, μάλιστα, είχαν "ξεσκεπάσει" το όπλο που έχει μπροστά η ακταιωρός».