> Voliotaki: Η "μικρή ΔΕΗ" στο Μαξίμου - Πηγαίνει με πρόταση ο Ε. Βενιζέλος

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η "μικρή ΔΕΗ" στο Μαξίμου - Πηγαίνει με πρόταση ο Ε. Βενιζέλος

Η πορεία των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναμένεται να συζητηθούν, σε σύσκεψη που έχει ήδη ξεκινήσει, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την κατάθεση πρότασης σχετικά με τη
«μικρή ΔΕΗ» που θα αφορά τη θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού τέλους για τους δήμους που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς επίσης και τη μεταφορά πόρων προς αυτές τις τοπικές κοινωνίες, που επηρεάζονται.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στόχος αυτής της πρότασης, την οποία θα θέσει στον κ. Σαμαρά -και τη συγκρότηση της οποίας ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξειδικεύονται σε θέματα ενέργειας- είναι να δημιουργηθεί μια αντισταθμιστική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Σύντομα οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα αντιληφθούν ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί στην πλάτη της, άλλες ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, δεν διστάζει να δείξει την καθολική πολιτική της τύφλωση και τη γύμνια της απέναντι στους πολίτες που στις εκλογές του Μαΐου απαίτησαν αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής».