> Voliotaki: Στα επιμελητήρια που καταρρέουν η αναγνώριση των πτυχίων

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στα επιμελητήρια που καταρρέουν η αναγνώριση των πτυχίων

Tην ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταργεί τον οργανισμό αναγνώρισης πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων και μεταφέρει τις αρμοδιότητες στα επαγγελματικά επιμελητήρια φροντίζει για την πλήρη κατάρρευση των ταμείων τους.

Τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία ...
σύμφωνα με την οποία οι απόφοιτοι των ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια δεν θα χρειάζονται αναγνώριση των πτυχίων τους από τον ΔΑΟ-ΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Η τροπολογία σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου (του ιδίου που όπως ανέφερε ο Μπαλτάκος έπαιρνε τηλέφωνα τους εισαγγελείς για να πιέσει για τα θεμιτά στην κυβέρνηση αποτελέσματα) εναρμονίζει τη νομοθεσία της χώρας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Το κράτος όμως εκτός της απελευθέρωσης της ιδιωτικής παιδείας -που για πολλούς είναι και θεμιτή- απεμπολεί το δικαίωμα του ελέγχου της διαδικασίας αφού σύμφωνα με την τροπολογία αποκλειστικά υπεύθυνα για τον έλεγχο των αποφοίτων θα είναι στο εξής τα επαγγελματικά επιμελητήρια τα οποία θα τους αναγνωρίζουν και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Την ίδια ώρα όμως με άλλο μνημονιακό νόμο η κυβέρνηση μετατρέπει σε προαιρετική την συμμετοχή επιχειρήσεων και επαγγελματιών στα επιμελητήρια, κάτι που όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, θα οδηγήσει μαθηματικά στην κατάρρευση τους, τα αποθεματικά των οποίων έχουν ήδη εξανεμιστεί με το PSI του Βενιζέλου. Φυσικά τα επιμελητήρια δεν είναι τράπεζες για να απολαμβάνουν το προνόμιο της ανακεφαλαιοποίησης .

Έτσι η κυβέρνηση αποφασίζει ταυτόχρονα την αύξηση των αρμοδιοτήτων και την δραματική μείωση των πόρων των επαγγελματικών επιμελητηρίων.

Από ThePressProject