> Voliotaki: Αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα για όσους έχουν εξοχικό ή σπίτι στο χωριό

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα για όσους έχουν εξοχικό ή σπίτι στο χωριό

Μέχρι και 25% θα αυξηθεί το ρεύμα για όσους έχουν κατανάλωση κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ βάσει μνημονίου κινδυνεύουν και οι αγρότες να χάσουν το φθηνότερο ρεύμα

Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο πρέπει να έχουν καταργηθεί οι σταυροειδείς επιδοτήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...
Οι επιδοτήσεις αυτές μαζί με τις αγροτικές καταναλώσεις αφορούν 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα.

Στο διεθνές συνέδριο «The Future of Greek Gas and Power Markets: Looking Ahead with Optimism and Realism», ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σχέδιο έτσι ώστε οι συγκεκριμένες αλλαγές να μην πλήξουν τις καταναλώσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο του παραπάνω σχεδίου, θα αξιοποιηθεί η βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι καταναλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία.

Όσον αφορά τα τιμολόγια αγροτικής χρήσης, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, η κυβέρνηση έχει αποσπάσει παράταση από την τρόικα μέχρι το τέλος του 2015 προκειμένου να εγκατασταθούν πρώτα οι έξυπνοι μετρητές.

Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%