> Voliotaki: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Υπάρχει «θεραπεία», λέει το ΣτΕ, για την ασθένεια του Mall. Μπορεί η ανέγερσή του να κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη όμως δεν χρειάζεται να κατεδαφιστεί ως παράνομο, καλή διάθεση να υπάρχει, όλα «θεραπεύονται». 

Δεν πρόκειται εδώ για την καλύβα που έχτισε ο φτωχός για να βάλει μια στέγη πάνω απ’το κεφάλι του, αυτή πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί, γιατί η ύπαρξή της είναι προσβολή για το κράτους δικαίουΧωρίς καθυστέρηση, αύριο κιόλας πρέπει να πάνε οι μπουλντόζες.
Με το Μall όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να κατασκευαστεί συνέργησαν δύο πρωθυπουργοί, επτά τουλάχιστον υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο ΛΑΤΣΗΣ . Και οι τριακόσιοι της Βουλής των Ελλήνων, οι πάντα αθώοι του αίματος, που δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δε ρώτησαν και άφησαν τη συνείδηση τους έξω από το κτίριο της Βουλής.

Η δικαστική διαμάχη ενώπιον του ΣτΕ για την ανέγερση του παράνομου Mall κρατάει από το 2002. Τα εγκαίνια έγιναν το Νοέμβριο του 2005.

 

 Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας. Σκάνδαλο πολιτικό - γιατί έβαλαν την πλάτη τους δύο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Καραμανλής), και μερικοί από τους κορυφαίους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση η “εθνική ιδέα” των Ολυμπιακών Αγώνων. 


Σκάνδαλο επιχειρηματικό - γιατί το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» χτίστηκε από τον Όμιλο Λάτση (που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), στον οποίο μεταξύ άλλων “δόθηκε δώρο μια υπεραξία 145 δισ. [δρχ.]“.