> Voliotaki: Τρώμε "σκουπίδια" λόγω κρίσης

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τρώμε "σκουπίδια" λόγω κρίσης

Η περίφημη μεσογειακή διατροφή που χάριζε υγεία στις παλαιότερες γενεές των ελληνικών νοικοκυριών, έχει αντικατασταθεί με πρόχειρο και φθηνό φαγητό που συχνά αποκαλείται διατροφική βόμβα

Κύριος λόγος αυτής της στροφής αποτελεί το γεγονός ότι το μαγείρεμα από την νοικοκυρά...
είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Το πρόβλημα επιβίωσης είναι πλέον τόσο μεγάλο, που η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θεωρείται πολυτέλεια για τους γονείς και τα παιδιά τους.

Ενδεικτικό είναι πως ένας στους τρεις γονείς παραδέχεται ότι αγοράζει κακής ποιότητας τρόφιμα για τα παιδιά του. Λιπαρά, ανθυγιεινά, άγνωστης προέλευσης και αμφισβητούμενης διατροφικής αξίας.

Το αποτέλεσμα είναι να σαρώνουν οι αρρώστιες και να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας η παιδική παχυσαρκία. Ένα στα δύο ελληνόπουλα εμφανίζεται παχύσαρκο, υπονομεύοντας το μέλλον της επόμενης γενιάς.

Ενδεικτικό είναι πως από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013, ο αριθμός των επιχειρήσεων εστίασης που άνοιξαν, αυξήθηκε κατά 53% σε σχέση με το 2011. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει είναι εκείνες της κατηγορίας σουβλατζίδικα και ακολουθούν τα σνακ μπαρ.

Πηγή: Καρφί