> Voliotaki: Μια απέραντη σουίτα για τα νεόπλουτα λαμόγια της μεταπολίτευσης ο Αστέρας Βουλιαγμένης!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μια απέραντη σουίτα για τα νεόπλουτα λαμόγια της μεταπολίτευσης ο Αστέρας Βουλιαγμένης!

ΞΕΠΕΣΜΕΝΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Aπό τον Ian Ford

Έχει βγει λοιπόν όλος ο υπόκοσμος και ωδύρεται για την χαμηλή τιμή πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Κάτι λαμόγια τοπικοί άρχοντες των γύρω περιοχών με επιχειρήσεις τίγκα στις πολεοδομικές και αγορανομικές παραβάσεις, για να σταθούμε μόνο σ΄αυτές. Το ίδιο και ο μηντιακός υπόκοσμος, ο οποίος σπεύδει να τους συμπαρασταθεί.


Κανείς δεν αμφιβάλει ότι πρόκειται για ένα κομμάτι φιλέτο. Μόνο που το περίφημο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης δεν ήταν παρά ένα σύμβολο του ξιπασμού της μεταπολίτευσης, εδώ όπου οι δύο πλέον διεφθαρμένες εξουσίες-η πολιτική κι εκείνη της Εκκλησίας-έδιναν ρέστα ξιπασμού.

Για δεκαετίες ολόκληρες το συγκρότημα του Αστέρα φιλοξενούσε τα λαμόγια και τους τζαμπατζήδες υπουργούς, Γραμματείς και Φαρισαίους όλων των κυβερνήσεων καθώς και των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επίσης και πάσης φύσεως λαμόγια των ΜΜΕ. Το συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε καταντήσει το σύμβολο της κοινωνικής καταξίωσης των πολιτικών συμμοριών που κυβερνούσαν την χώρα. Σύμβολο της αρπαχτής και του νεοπλουτισμού πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, μηντιαρχών και πάσης φύσεως υπόκοσμου.

Κάθε πολιτικό υποκείμενο που ένιωθε σπουδαίος, αφού είχε βουτήξει στο μέλι της εξουσίας ήθελε να ζήσει σαν Τόλης Βοσκόπουλος και Γρηγόρης Κασιδόκωστας και κατέλυε στο συγκρότημα του Αστέρα κι εσύ ο μαλάκας πλήρωνες τις φαντασιώσεις του.

Υπό αυτή την έννοια τα 300 εκατομμύρια που ακούγονται σαν τιμή εκκίνησης αυτού του ξεπεσμένου μπουρδέλου της εξουσίας είναι πολλά. Μπιρ παρά πρέπει να πουληθεί με την προυπόθεση ότι ο νέος αγοραστής δεν θα επιτρέψει την πρόσβαση στο σκυλολόι των πολιτικών της δραχμής και των ξεφτιλισμένων δημοσιογράφων του υποκόσμου...

kourdistoportocali