> Voliotaki: Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών

"Απαγορευτικό" από της ΓΑΔΑ να εξελιχθούν οι συγκεντρώσεις των μεν χρυσαυγιτών και των δε αντιεξουσιαστών σε πορείες για λόγους ασφαλείας. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι. Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα καλέσματα, «να κόψουμε την προσέλευση των φασιστών και παράλληλα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια να περικυκλώσουμε τη σύναξή τους»....


Κρατώντας πανό με αντιφασιστικά συνθήματα όπως "Έξω οι Νεοναζί", οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια από τις 4:00 περίπου το απόγευμα.

Συγκέντρωση πραγματοποιεί και η Χρυσή Αυγή σε απόσταση αναπνοής από τους αντιεξουσιαστές

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα και πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού. Ωστόσο, χρυσαυγίτες έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα.

Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι από τις 15:00 οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Για λόγους ασφαλείας, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες.