> Voliotaki: Στα αζήτητα η «Christina O» του Ωνάση!

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στα αζήτητα η «Christina O» του Ωνάση!

Πωλείται εδώ και καιρό, η τιμή της αγγίζει τα 25.000.000 ευρώ, έχει μεγάλη ιστορία κι όμως παραμένει στα αζήτητα.

 Ο λόγος για τη θαλαμηγό-θρύλο του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O», που φιλοξένησε προσωπικότητες όπως ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι και ο Ρενιέ του Μονακό.

 Το σκάφος, που στις χρυσές εποχές του Ωνάση λεγόταν «Χριστίνα», έχει μήκος 99 μέτρα και διαθέτει προεδρική σουίτα, 18 καμπίνες επιβατών και πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που επικοινωνούν μεταξύ τους με κεντρική σπειροειδή σκάλα....


 Ακόμη, περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, γυμναστήριο, τζακούζι, χώρο για περιποιήσεις ομορφιάς και μασάζ και την περίφημη πισίνα με τον ψηφιδωτό Μινώταυρο που ανυψώνεται και γίνεται πίστα χορού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μετά τον θάνατο του Ωνάση η θαλαμηγός πέρασε στα χέρια της κόρης του, Χριστίνας, η οποία τη δώρισε στο ελληνικό κράτος. Η «Χριστίνα» μετονομάστηκε «Αργώ» και εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου μέχρι το 1998, οπότε το σκάφος αγόρασε ο εφοπλιστής Τζον Πολ Παπανικολάου, που ξόδεψε 37.090.000 ευρώ για να το κάνει σαν καινούργιο και του έδωσε το παλιό του όνομα, προσθέτοντας στο τέλος και το αρχικό του επιθέτου της οικογένειας Ωνάση.

Από το 2005 και μετά η «Christina O» είναι διαθέσιμη για ναύλωση, με εβδομαδιαίο ενοίκιο 450.000 ευρώ. Αφού πέθανε ο Παπανικολάου, το 2010, οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να βγάλουν στο... σφυρί το υπερπολυτελές γιοτ, μέσω ενός πρακτορείου που ειδικεύεται σε πωλήσεις θαλαμηγών.