> Voliotaki: «Ο άνθρωπος είναι φερέφωνο ή ανίκανος»

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Ο άνθρωπος είναι φερέφωνο ή ανίκανος»

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Σήμερα η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί.


 Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια. Σαν αυτό του κ. Στουρνάρα που αποκάλυψε ότι η πραγματική ανεργία είναι 14%, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 Η σαν τις διαβεβαιώσεις του, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αρκεί να το πιστέψουμε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σήκωσε τους τόνους: «Ή ο άνθρωπος είναι άσχετος και ανίκανος... Και δεν καταλαβαίνει ότι όταν το χρέος έχει φτάσει στο 174% του ΑΕΠ και οι πάντες στον πλανήτη το θεωρούν μη βιώσιμo, η δουλειά του υπουργού των οικονομικών δεν είναι να καθησυχάζει αλλά να κρούει το κώδωνα του κινδύνου και να ζητάει λύση και αλλαγή πορείας.

Ή, το χειρότερο, ο άνθρωπος δεν είναι ανίκανος αλλά φερέφωνο. Χαίρεται που του δίνει συγχαρητήρια ο Σόιμπλε και δηλώνει πως τον θαυμάζει. Ικανός μεν, αλλά ικανός για υπάλληλος της τρόικα και των δανειστών. Όχι για υπουργός των οικονομικών».

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα μπήκε και ο πρωθυπουργός. «Το καλοκαίρι αυτό κατέρρευσε με πάταγο ο διπλός μύθος που καλλιεργούσε επιμελώς ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά τις σκληρές και άκαρδες δηλώσεις Σόιμπλε για χρηματοδοτικό κενό και νέο δανεισμό, που σημαίνει νέο μνημόνιο, τελείωσε το χαρούμενο παραμύθι του κου Σαμαρά. Μαζί με την προπαγανδιστική κατασκευή του success story, όμως, τρίζει και καταρρέει και η κυβέρνησή του.