> Voliotaki: Καρατζαφέρης: Είχα βρει κεφάλαια για να αποφύγουμε το μνημόνιο

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καρατζαφέρης: Είχα βρει κεφάλαια για να αποφύγουμε το μνημόνιο

«Θα περάσει πάρα πολύς καιρός για να σβηστούν όλες αυτές οι “κουτσουλιές” που διαμόρφωσαν τα ΜΜΕ στην κοινή γνώμη για μένα. Παρ' όλα αυτά, έχω την υπομονή και την επιμονή. Με την καταχνιά που διαχέει ο κ. Πρετεντέρης και άλλοι, καλύπτουν την συνείδηση του ελληνικού λαού».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ....


Για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου: Ο γάμος μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, νομίζω βλάπτει σοβαρά την αξιοπρέπεια των ΝΔκρατών που άλλο ψήφισαν και άλλο βλέπουν να γίνονται και ταυτόχρονα δημιουργεί αποπνικτικές συνθήκες. Πιστεύω ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πάρα πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο Φθινόπωρο.

Μόνο εγώ είχα βρει κεφάλαια για να αποφύγουμε το Μνημόνιο: Όταν οδηγούμασταν στο Α’ Μνημόνιο, ρώταγα όλα τα κόμματα για να πουν μια εναλλακτική λύση, αλλά δεν έδωσαν. Έπρεπε να βρεθούν τότε 9 δισ. ευρώ. Εγώ βρήκα –και μόνο εγώ- τα 10 δισ. ευρώ, από μεγάλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Μ. Ανατολής. Κανόνισα συνάντηση του Υπ. Εξωτερικών της χώρας με τον κ. Παπανδρέου, αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας: Πρωθυπουργός στη χώρα είναι ο κ. Ράιχενμπαχ και αντιπρόεδροι είναι οι Σαμαράς, Στουρνάρας και Βενιζέλος. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να επέμβει ούτε για τη μετάθεση ενός φαντάρου.

Για την σημερινή κατάσταση: Αυτή την περίοδο έχουμε 4.000 αυτοκτονίες. 2.000 παιδιά σιτίζονται από τα χωριά SOS. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πράξεων του κ. Σαμαρά και της παρέας του. Δεν βλέπω καμία προοπτική για τον τόπο με τα μνημόνια.

Για τον κ. Σαμαρά: Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα είναι όμηρος των ανομημάτων του και τώρα είναι συνεργάτης με τον κ. Βενιζέλο. Δεν του δίνω πολύ σημασία γιατί δεν είναι σοβαρός.

 Προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του πρωθυπουργού, δίνει ασυλία στον Βενιζέλο και στον Παπανδρέου που διαφορετικά θα ήταν τώρα και οι δυο στο εδώλιο του κατηγορουμένου: Ο κ. Βενιζέλος με την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ -φάνηκε από την απόφαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με την απόφαση 7 όχι προς 6 ναι- και ο κ. Παπανδρέου για μια σειρά ανομημάτων που έχει διαπράξει μέχρι τώρα.

Για την Χρυσή Αυγή: Έχω την εντύπωση ότι το Σύστημα θέλει ψηλά την Χ.Α για να μπορέσει να ελέγξει τα φοβικά σύνδρομα των πολιτών. Η Χ.Α δίνει γροθιές αλλά δεν δίνει προτάσεις.

Αν ο πολιτικός κόσμος είχε κλείσει φυλακή όλους αυτούς που συνέβαλλαν στο μεγάλο χρέος (Σημίτης, Παπανδρέου, Καραμανλής κλπ), δεν θα γιγαντώνονταν σήμερα η Χ.Α. Για τον κόσμο, η Χ.Α είναι ο τιμωρός. Κανείς δεν ψηφίζει την Χ.Α για το πρόγραμμά της αλλά γιατί την θέλει ως τιμωρό για να «χαστουκίζει» το πολιτικό Σύστημα.

Όλα τα κόμματα σήμερα συζητούν δικές μου προτάσεις: Όλα τα κόμματα σήμερα συζητούν δικές μου προτάσεις όπως αυτή της συμμαχίας των χωρών του Νότου που είναι και σημαία τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση μου για την ΜΟΜΑ, υιοθετείται σήμερα από τον κ. Καμμένο. Πρέπει να δει ο κόσμος ποιος μπορεί να αναμετρηθεί με τους μεγάλους. Εγώ πέρυσι, τα έβαλα με την τρόικα, γνωρίζοντας ότι είναι μια άνιση μάχη. Τα έχω βάλει με τους Αμερικανούς γιατί πιστεύω ότι βυσσοδομούν εις βάρος της χώρας. Είχα τα “κότσια” να φωνάξω ότι η Ρωσία πρέπει να μπει στο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι πολιτικά θανατηφόρο για μένα. Και όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τις “θεραπαινίδες” του συστήματος για να με βγάλουν εκτός Κοινοβουλίου, υποδεικνύοντας στον κόσμο ότι έτσι είναι το σωστό.

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ: Αυτό έπρεπε να γίνει πριν 5 χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτυ πολλών δισεκατομμυρίων. Ο φορολογούμενος πλήρωνε 65.000 ευρώ για 2 ώρες εκπομπή που έκανε ο Σπ. Παπαδόπουλος. Θα ήταν πολύ καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα δίναμε στον άνεργο και τον πολύτεκνο.

Για την ανάπτυξη: Οι μεγάλες επενδύσεις είναι ένα παραμύθι. Αν δεν ξεκινήσει η βιοτεχνία, να ανοίξουν μαγαζιά, δεν γίνεται τίποτα.

Για τον κ. Στουρνάρα: Ο κ. Σαμαράς και να ήθελε –που δεν θέλει- δεν θα μπορούσε να διώξει τον κ. Στουρνάρα, γιατί είναι ο εκλεκτός της τρόικας και ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού.

Για τις δημοσκοπήσεις: Οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται για να φανεί η προτίμηση του ελληνικού λαού στα κόμματα, αλλά για να σπρώξουν τον κόσμο προς ένα συγκεκριμένο κόμμα. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα λειτουργεί ένα Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της τρόικα το οπ[οίο ελέγχει μικρόφωνα, γραφίδες και δημοσκοπήσεις.

Για την Περιφέρεια: Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είχα πει ότι κάποια αθλήματα στους Ολυμπιακούς αγώνες έπρεπε να γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Για την κ. Ζωηρού: Την κ. Ζωηρού την έδιωξαν γνωρίζοντας ότι το κόμμα μας δεν είναι υπέρ του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας. Τα “ΟΧΙ” της, ενοχλούσαν τον κ. Σαμαρά και ενόψει του μεγάλου κόλπου με τη ΔΕΠΑ και τους Ρώσους, την έδιωξαν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Όποιος λέει το “ΟΧΙ” τον βγάζουν από τη μέση. Μην περιμένετε αποτελέσματα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για τις τραπεζικές καταθέσεις: Την απάντηση για το αν θα πρέπει ο κόσμος να τραβήξει τις καταθέσεις του, την έδωσε η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” που είναι η φωνή της ΝΔ που έλεγε στην πρώτη της σελίδα το μήνυμα στον κόσμο να μαζέψει τα λεφτά του από τις τράπεζες. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα παιχνίδια.