> Voliotaki: Πέτρος Δούκας: Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πέτρος Δούκας: Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

«Τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Fund ύψους 3-10 δισεκ. ευρώ , με σκοπό τις επενδύσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα και στο μετοχικό κεφάλαιο Ελληνικών επιχειρήσεων», ζήτησε ο πρώην υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας κατά την συνέντευξη που έδωσε στη τηλεόραση της Al Jazzera.

«Αυτό το νέο Σχέδιο Μάρσαλ, ή καλύτερα Σχέδιο Μέρκελ, δεν θα ήταν άλλη μια βοήθεια προς την χώρα μας, ούτε κάποιου είδους 'ελεημοσύνη'!...


Θα ήταν καταλύτης για την οικονομική ανάταξη. Θα αποσκοπούσε στη τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Χώρα μας, στην βελτίωση της ασθενικής ψυχολογίας των αγορών, αλλά κυρίως και στις υψηλές αποδόσεις για το Fund, που η ανάταξη της οικονομίας και η βελτίωση της ψυχολογίας θα επιφέρουν», τόνισε ο κ. Δούκας.

«Κάθε επιτυχία της Ελλάδας τονώνει και τις προσπάθειες στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, δηλαδή θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ευρώπη», κατέληξε.

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν «ή μετά τον γκρεμό», όπως είπε και ότι το success story που προβάλλει η κυβέρνηση είναι μια φούσκα γεμάτη «καυτό αέρα».