> Voliotaki: Χαλκίδα: 11 χρόνια φυλακή σε αρχιφύλακα - "μαφιόζο"

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Χαλκίδα: 11 χρόνια φυλακή σε αρχιφύλακα - "μαφιόζο"

Εγκέφαλος σπείρας με πλούσια δράση ήταν ένας 48χρονος αρχιφύλακας από τη Χαλκίδα. Στο... βιογραφικό του είχε απάτες, εκβιασμούς, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ένοπλες ληστείες αλλά και απαγωγές...

Τον δρόμο για Κορυδαλλό πήρε ο Χαλκιδέος Αστυνομικός ο οποίος καταδικάστηκε με 11 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Λιβαδειάς, πριν λίγες ημέρες.


Όπως γράφει το eviazoom πρόκειται για έναν 48χρονο Αρχιφύλακα που υπηρετούσε στο Αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας και είναι πατέρας 3 παιδιών.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν ξεκινήσει οι έρευνες της Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο ο Αστυνομικός είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, διαπράττοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως τραπεζικές απάτες, εκβιασμούς, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ένοπλες ληστείες αλλά και απαγωγές.

Μεταξύ άλλων η σπείρα διέπραξε ένοπλες ληστείες στο ΙΚΑ Λιβαδειάς, στα ΕΛΤΑ Βοιωτίας και στον όμιλο ΦΕΙΔΙΑΣ στην Αττική.

Τραπεζικές απάτες στην Alpha Bank Δόμβραινας και σε Τράπεζα της Χαλκίδας με τη βοήθεια γυναίκας υπαλλήλου, η οποία καταδικάστηκε.

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ήταν οι απαγωγείς ενός επιχειρηματία στο Μαρτίνο Φθιώτιδας και ενός ανδρογύνου στην Χαλκίδα πριν 2 χρόνια.

Ο Αστυνομικός επίσης συνεργαζόταν με άγνωστους αλλοδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται από την Ασφάλεια.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν άλλοι έξι Ευβοιώτες και οι τρεις από αυτούς πήραν τον δρόμο για τις φυλακές μαζί με τον Αστυνομικό.

Συγκεκριμένα
- 46χρονος Χαλκιδέος πρώην Μεσίτης καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη
- 37χρονος Χαλκιδέος σε 11 χρόνια κάθειρξη
- 26χρονος Χαλκιδεός σε 11 χρόνια κάθειρξη

Καταδικάστηκαν αλλά έμειναν εκτός φυλακής οι
- Γυναίκα υπάλληλος σε τράπεζα της Χαλκίδας καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για απάτη.
Χρηματοδοτούσε την εγκληματική οργάνωση με χιλιάδες ευρώ, κάνοντας αναλήψεις από λογαριασμούς νεκρών καταθετών!

- Νεαρός άνδρας από την Νέα Λάμψακο, καταδικάσθηκε σε 4 χρόνια φυλακή με αναστολή, για ναρκωτικά & όπλα.( γκλοπς κ.α)

Ο μοναδικός που αθωώθηκε είναι ένας Ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου στην Αμάρυνθο.

Ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης, ο οποίος είναι συνήγορος του νεαρού Χαλκιδέου που επίσης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη, τονίζει αποκλειστικά στην eviazoom ότι οι ποινές είναι υπερβολικές και σημειώνει ότι στον δεύτερο βαθμό που θα εκδικαστεί η υπόθεση θα λάμψει η αλήθεια...