> Voliotaki: Σεμινάρια «τηλεοπτικής συμπεριφοράς» για τα στελέχη του Μπέπε Γκρίλο

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σεμινάρια «τηλεοπτικής συμπεριφοράς» για τα στελέχη του Μπέπε Γκρίλο

Σειρά μαθημάτων για το πώς πρέπει να εμφανίζονται και να συμπεριφέρονται στις τηλεοπτικές κάμερες ετοιμάζεται να παραδώσει ο Μπέπε Γκρίλο στους βουλευτές και γερουσιαστές του, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα «μαθήματα» αυτά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή στο Μιλάνο, στην έδρα της εταιρίας επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Τζανρομπέρτο Καζαλέτζιο, συνιδρυτή του M5S μαζί με τον Γκρίλο.

Τα σεμινάρια αυτά «τηλεοπτικής αγωγής» θα παρακολουθούν το πολύ δεκαπέντε άτομα κάθε φορά και, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, ανάμεσα στους βουλευτές και γερουσιαστές που θεωρούνται καταλληλότεροι για παρεμβάσεις στην μικρή οθόνη, συγκαταλέγονται οι Ρομπέρτο Φίκο, Βίτο Κρίμι και Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα.

Η «στροφή» αυτή του M5S αποδίδεται, σε μεγάλο βαθμό, στα άκρως απογοητευτικά αποτελέσματα του κινήματος στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Ο Γκρίλο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, συνεχίζει να θεωρεί ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματός του μπορούν να δίνουν συνεντεύξεις σε δελτία ειδήσεων δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν μέρος σε εκπομπές πολιτικού διαλόγου.

Σάλο προκάλεσε εξάλλου η τοποθέτηση της εκπροσώπου του κινήματος στην βουλή Ρομπέρτα Λομπάρντι, η οποία εξαπέλυσε τον βαρύ χαρακτηρισμό «περιττώματα», αναφερόμενη σε μέλη του M5S που δεν κατονόμασε και τα οποία το κίνημα κατηγορεί πως «διαρρέουν» εμπιστευτική πληροφόρηση.

Ο συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά, υποψήφιος των Cinque Stelle για την προεδρία της δημοκρατίας στις εκλογές του Απριλίου, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «το αρνητικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δεν μπορεί να θεωρηθεί ευθύνη των πολιτών».

«Χρειάζεται μια σοβαρή ανάλυση, καθώς και να γίνει κατανοητό κυρίως ότι το Διαδίκτυο, ως μέσο επικοινωνίας, δεν είναι αρκετό», πρόσθεσε ο Ροντοτά.

«Πρόκειται για έναν υπέργηρο κύριο που βγήκε πρόσφατα από την κατάψυξη αποκλειστικά και μόνο χάρη στο διαδίκτυο» απάντησε με εμφανή ενόχληση ο Γκρίλο.