> Voliotaki: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ!

Με Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας μπλοκάρονται τα περιουσιακά στοιχεία των Βγενόπουλου και Μπουλούτα, για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον Κ. Μάγειρα, ύψους €1,5 δις, όπως αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Για αγωγή που κατατέθηκε στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η MIG, απαντώντας ουσιαστικά στην προσφυγή εναντίον της.

 Η αγωγή εναντίον MIG, σύμφωνα με την ίδια της εταιρεία, "είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών"....


Απαντώντας στην προσφυγή εναντίον του και στο διάταγμα παγοποίησης της περιουσίας του ο Α. Βγενόπουλος αναφέρει ότι "η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια", προσθέτοντας ότι "επιτέλους η λασπολογία και οι συκοφαντίες θα αντιμετωπισθούν με δικαστικές αποφάσεις".

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον Α. Βγενόπουλο αναφέρουν ότι το διάταγμα παγοποίησης περιουσίας δεν ισχύει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Κύπρο και ότι "με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το κοινό από τους πραγματικούς υπαίτιους". Διερωτώνται παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι, για πιο λόγο η Ερευνητική Επιτροπή και η Επιτροπή Θεσμών δεν καλεί τον Α. Βγενόπουλο να καταθέσει «από τη στιγμή που ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να παρουσιαστεί και να καταθέσει".

H αγωγή εναντίον Βγενόπουλου

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.

Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Ειδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Αγωγή MIG εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας

Σύμφωνα με το sigmalive άμεση η απάντηση της MIG, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά αντίθετα, το Διεθνές Δικαστήριο "θα αποδεχθεί την προσφυγή της MIG εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , "η MIG, εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ "επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο".

Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή".

Bγενόπουλος: Προσπάθεια συγκάλυψης-Θα δικαιωθώ

Οι τραπεζίτες εφόσον έχουν διαπράξει απάτη με δόλο και παράνομο προσωπικό όφελος, παραπέμπονται στα Ποινικά Δικαστήρια, διαφορετικά, οι οποιεσδήποτε πράξεις της συνήθους τραπεζικής δραστηριότητας (π.χ. αγορά ομολόγων, δάνεια κ.λ.π.) δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αστικές απαιτήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντρέας Βγενόπουλος.

Προσθέτει ότι "επί 18 μήνες μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία της Διοίκησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κανένα σχετικό στοιχείο δόλου και παράνομου προσωπικού οφέλους έχει ανακαλυφθεί, διότι απλώς δεν υπάρχει ΚΑΙ ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη".

Αντ΄ αυτού, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος, "η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς" , όπως ισχυρίζεται ο Α. Βγενόπουλος, "αστικές αγωγές στα αναρμόδια", όπως χαρακτήρισε τα Κυπριακά Δικαστήρια, εναντίον 12 μελών του αποχωρήσαντος Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Τράπεζας, διεκδικώντας ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των εναγομένων στην Κύπρο φέρεται να είναι και η MIG η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και η οποία έχει ήδη προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βγενόπουλος σημειώνει ότι η κίνηση αυτή της κρατικής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, "ενώ υποτίθεται ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα από την Ερευνητική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, στοχεύει αφ΄ενός μεν στην παρεμπόδιση των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς υπαιτίους, αφ΄ετέρου στην άμυνα έναντι των νομίμων διεκδικήσεων της MIG".

"Οι καταχρηστικές αγωγές δεν έχουν καμία τύχη"

Ο κ. Βγενόπουλος επαναλαμβάνει ότι "οι καταχρηστικές αυτές αγωγές που έχουν κατατεθεί στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια και βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών, δεν έχουν καμία τύχη. Αντίθετα η MIG θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει".

Επιπλέον, στην ανακοίνωση Βγενόπουλου, προστίθεται ότι "το θετικό αυτών των εξελίξεων είναι ότι όλες οι σχετικές αιτιάσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ώστε η λασπολογία και οι συκοφαντίες να αντιμετωπισθούν επιτέλους με δικαστικές αποφάσεις".

Από την άλλη, το αρνητικό είναι, σύμφωνα με τον Αντρέα Βγενοπουλο, ότι, "με το πρόσχημα ότι είμαι και εγώ ένας από τους εναγομένους, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου θα προσπαθήσει να αποφύγει ή να υποβαθμίσει τα δικά μου επιχειρήματα και στοιχεία για τους πραγματικούς υπευθύνους των τραπεζικών εξελίξεων και όταν τελικώς θα δικαιωθώ η υπόθεση αυτή θα είναι παρελθόν".

Καταλήγοντας ο Α. Βγενόπουλος, στην επιστολή του αναφέρει ότι "αποδεικνύεται ότι ο λόγος που δεν επετράπη στην ALVAREZ & MARSAL από την κρατική ΛΑΪΚΗ να κάνει τις δέουσες έρευνες στην Τράπεζα, είναι για να μην καταδειχθούν από το πόρισμά της οι ανακρίβειες και τα ψεύδη των ισχυρισμών των Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Τράπεζας".

Βγενόπουλος: Συζήτηση για ανάκληση Διαταγμάτων στις 11 Ιουνίου 2013

Σε νεότερη του ανακοίνωση, ο Αντρέας Βγενόπουλος αναφέρει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τα "Ενδιάμεσα Διατάγματα" για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου.

Ήδη, προστίθεται, η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

"Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στερούνται σοβαρότητος", υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

"Για τις ανταγωγές αποζημίωσης η ΛΑΪΚΗ κατέθεσε ως εγγύηση 200.000 ευρώ"

Σημειώνει δε ότι "για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 Ευρώ!".