> Voliotaki: Παρέμβαση Μητροπολίτη Ρόδου για νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Μητροπολίτη Ρόδου για νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα

Το μείζον θέμα της αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ από δεκάδες οικογένειες του νησιού μας, έθεσαν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και η αντιδήμαρχος Ρόδου Λίτσα Κρεμαστινού - Ροδίτη στον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Βασίλη Σαλβάρη, ζητώντας την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες και έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Μητρόπολη Ρόδου και τον Δήμο προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες οικογένειες της περιοχής μας, οι οποίες λόγω της εξαθλίωσης που έχουν υποστεί από την οικονομική κρίση αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος με αποτέλεσμα, αρκετά νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό!  ...


Πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν διαθέτουν άλλους πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν ούτε να προσφέρουν το καθημερινό φαγητό στα μέλη των οικογενειών τους.  Ακριβής αριθμός δεν έχει γίνει γνωστός, διότι δυστυχώς καθημερινά οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. 

Χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα πρόνοιας του Δήμου Ρόδου κ. Λίτσα Κρεμαστινού Ροδίτη είχαν συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ στην περιοχή μας κ. Βασίλη Σαλβάρη στον οποίο έθεσαν το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε να γίνουν καλύτεροι διακανονισμοί και χαμηλότερες οι δόσεις που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις συμπολιτών μας. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση «πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα και η ΔΕΗ θα πρέπει να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, ενεργώντας όσο το δυνατόν ευνοϊκότερα για τους ανθρώπους αυτούς».
 
Από τη πλευρά του ο κ. Σαλβάρης υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα σε κεντρικό επίπεδο από όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην ίδια συνάντηση επρόκειτο να συμμετάσχει και το διευθυντικό στέλεχος της υπηρεσίας κ. Μπριάνης ο οποίος τελικά δεν παρέστη. 

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα αναμένεται να σταλεί κοινή επιστολή από την Μητρόπολη Ρόδου και τον Δήμο προς την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ με το οποίο θα ζητείται η μείωση των τιμολογίων και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τέτοιους είδους περιπτώσεις, σύμφωνα με την rodiaki.gr