> Voliotaki: Α. Παπαρήγα: Εμείς δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Α. Παπαρήγα: Εμείς δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια

Α. Παπαρήγα: Εμείς δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια
 Απάντηση στις κατηγορίες περί βανδαλισμών από συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε απολύτως τίποτα» από τους συνδικαλιστές που πήγαν για να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του κ. Βρούτση.

«Δεν λείψαμε ποτέ από τις κινητοποιήσεις» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «Επιστροφή της Αλέκας» και για «στροφή του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις»....

«Πολιτικά παιχνίδια δεν παίζουμε» ξεκαθάρισε η ΓΓ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «τα πολιτικά παιχνίδια αποβλακώνουν το λαό».

Το ΚΚΕ σημείωσε, ότι θέλει «να υπάρξει λαϊκή πρωτοβουλία» και αυτή δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να ανέβει με «πολιτικά παιχνίδια».

 Η γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε:

« Τα πολιτικά παιχνίδια αποβλακώνουν το λαό. Και επομένως όταν θέλουμε ο λαός να αφυπνιστεί στο σύνολό του, γιατί ένα μεγάλο μέρος είναι αφυπνισμένο, και να υπάρξει αυτό που λέμε λαϊκή πρωτοβουλία, δεν μπορεί αυτή να την ανεβάσουμε με πολιτικά παιχνίδια. Και αν ανεβάσεις μια δραστηριότητα με πολιτικά παιχνίδια, θα πέσει και θα εξανεμιστεί αυτή η δραστηριότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αλίμονό μας αν ως Κόμμα γλιστρήσουμε σε τέτοια παιχνίδια πολιτικού σκηνικού και σε τεχνητές πολώσεις. Ως ΚΚΕ θα την πατήσουμε άγρια. Αυτή είναι η θέση μας».

Αναφερόμενη στον υπουργό Εργασίας η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

 «Αν ο ίδιος φοβόταν και κλείστηκε μέσα στο γραφείο πανικοβλημένος, δεν ξέρω τo γιατί είχε εκτεθεί και με τις δηλώσεις, αν το φόβο του τώρα θέλει να τον δικαιολογήσει με προβοκάτσια, αυτό είναι απαράδεκτο. Εγώ είδα τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Είναι άνθρωποι πασίγνωστοι. Μα είναι δυνατόν; Να πάνε να δείρουν τον υπουργό; Μα αν είναι δυνατόν; Και πήγαν με τα πρόσωπά τους, δημόσια, το υπουργείο φυλάσσεται. Δεν πήγαν δηλαδή ούτε μπήκαν μέσα το βράδυ, να μπουν από μυστικές σκάλες, γιατί για να κάνεις ένα τέτοιο σχέδιο καταστροφής του υπουργείου θα το έκανες το βράδυ, ξέρω εγώ; Ως κόμμα ξέρουμε ότι οι ενέργειες που αποβλέπουν στη φιγούρα και την πολιτική πασαρέλα, για το ΚΚΕ είναι ζημιά. Δεν πείθουνε, δε βοηθάνε, δεν διαπαιδαγωγούν το λαό σε ένα σκληρό και μακρόχρονο συνειδητό αγώνα».

Τέλος αναφερόμενη στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στα δικαστήρια της Ευελπίδων η κ. Παπαρήγα υποστήριξε: «Αφερέγγυοι δεν είμαστε μπορεί κάποιοι να διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια».