> Voliotaki: Της έβαλε φωτιά αλλά αθωώθηκε

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Της έβαλε φωτιά αλλά αθωώθηκε

Τα δικαστήρια με ενόρκους ενίοτε κρύβουν αποφάσεις που –αν μη τι άλλο- προβληματίζουν την κοινή λογική. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως πως σκέφτεται ο καθείς, οπότε λογικό είναι να παθαίνουμε ένα σοκ.

Όπως στην περίπτωση της μήνυσης της Κίρα Ριντ κατά του γιατρού Στίβεν Μπράουν. Η 43χρονη σήμερα κυρία πήγε προ διετίας στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο μαιευτήρας για να γεννήσει το μωράκι της.

 Η γέννα θα γινόταν με καισαρική τομή και θεωρητικά δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος αφού τέτοιες επεμβάσεις γίνονται εκατομμύρια κάθε χρόνο.


Ποτέ όμως δεν ξέρεις πόσο απρόβλεπτα είναι κάποια πράγματα. Κατά τη διάρκεια της γέννας η κοιλιά της γυναίκας πήρε φωτιά.

Κυριολεκτικά αφού το αντισηπτικό που χρησιμοποιούσε ο γιατρός έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια σπίθα από τα χειρουργικά εργαλεία αρκούσε για να γίνει το κακό. Ο γιατρός και οι νοσοκόμες κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τη φωτιά και να προχωρήσουν κανονικά στη γέννα.

Στην μητέρα όμως έμεινε ένα έγκαυμα τρίτου βαθμού και προχώρησε σε μήνυση κατά του γιατρού. Η εκδίκαση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και βρήκε αθώο τον γιατρό, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «ανθρώπινο λάθος».