> Voliotaki: Ο ΡΕΣΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΡΕΣΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ...

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος της Κυριακής" συνδέεται ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με φοροδιαφυγή 31 εκατομμυρίων ευρώ. Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τον Όμιλο Ρέστη διευκρινίζονται τα εξής:

1. Έχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία FANTOM που ανήκει στον Όμιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από την συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρία. Η εταιρία έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα αυτό....


2. Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο.

3. Ο Όμιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με "πρωτοπαλίκαρα", όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

4. Αν η εφημερίδα αναζητούσε πληροφόρηση από τον Όμιλο Ρέστη για την υπόθεση, όπως υπαγορεύει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα είχε πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά. .

5. Ο Όμιλος Ρέστη εκφράζει την λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας ´ΕΘΝΟΣ´ και την επιδίωξη δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του κ. Ρέστη. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του επιπροσθέτως δε ζήτησε να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή από την εφημερίδα.