> Voliotaki: Aνοίχθηκαν οι λογαριασμοί Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου. Δεν δημοσιεύθηκαν τα ονόματα 5 ανωτάτων δικαστικών!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Aνοίχθηκαν οι λογαριασμοί Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου. Δεν δημοσιεύθηκαν τα ονόματα 5 ανωτάτων δικαστικών!

 kourdistoportocali

Το Μάιο του 2009 ακούστηκε στην Ελλάδα το σκάνδαλο για τις μίζες στα τρόλεϊ.  Προήλθε από δικαστική έρευνα στη Γερμανία.  Έσπευσαν τότε αρκετοί να στοχοποιήσουν τον Υπουργό Μεταφορών της περιόδου 2000 – 2004 Χρίστο Βερελή, επί της εποχής του οποίου έγινε ο διαγωνισμός.

Ο Βερελής έκανε κάτι ασύνηθες τότε :  μέσα σε δύο μέρες παραιτήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής θεωρώντας προφανώς ότι το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνο το οποίο διοργάνωνε την επίθεση εναντίον του, αφού όλοι ήξεραν ότι  ήταν σε διαρκή αντιπαλότητα με τον Γιώργο Παπανδρέου....


Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο Βερελής ήταν ότι με την παραίτησή του, ήθελε να διευκολύνει και την γρήγορη διαλεύκανση του σκανδάλου παραινούμενος της Βουλευτικής ασυλίας, έτσι ώστε να υπάρχει επιτάχυνση.

Μετά από μερικούς μήνες η Γερμανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε στον Βερελή, ο οποίος προσέφυγε εκεί, ότι δεν ανευρέθει τίποτα σχετικό με το όνομά του.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν  3,5 χρόνια.  Στη Γερμανία η διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι ένοχοι εντοπίστηκαν και τιμωρήθηκαν και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Γερμανική Δικαιοσύνη έστειλε στην Ελληνική δικαιοσύνη όλες τις πληροφορίες  για την υπόθεση, περιγράφοντας τα πάντα με λεπτομέρεια :

Με ονοματεπώνυμο τα πρόσωπα τα οποία είχαν χρηματιστεί  (πέντε άτομα, επιχειρηματίες και στελέχη των ΗΛΠΑΠ) καθώς και τη ροή των χρημάτων μέσω συγκεκριμένων off shore  εταιριών. 

Η Ελληνική δικαιοσύνη σήμερα βρίσκεται σχεδόν στο μηδέν.  Έχει τους κατηγορούμενους,  έχει τις εταιρίες, και μετά από 30 μήνες ο τρίτος ανακριτής που ασχολείται με την υπόθεση (κ. Γεωργουλέας) και ο οποίος διαθέτει περιορισμένο χρόνο με βάση την τελευταία Νομοθεσία που διαμορφώθηκε για να στείλει στο δικαστήριο ενόχους,  αποφασίζει να ζητήσει από τις τράπεζες το άνοιγμα των λογαριασμών 44 προσώπων.

Πρώτος είναι ο Χρίστος Βερελής Υπουργός εκείνη την εποχή ο οποίος όμως όπως έχει πει και έχει αποδείξει δεν μετείχε ούτε παρέστει ποτέ στη Διακομματική Επιτροπή  που διεξήγαγε τον διαγωνισμό.  Προήδρευε της Επιτροπής πάντα Γενικός Γραμματέας.  Ο Γιάννης Μανιάτης στην αρχή και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης στην συνέχεια.   Η επιτροπή συνεδρίασε 17 φορές και σε  Υπουργικό επίπεδο παρευρέθη 3 φορές ο τότε Υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ενδεχομένως λόγω τοπικού ενδιαφέροντος αφού η ΕΛΒΟ που μετείχε στο διαγωνισμό μαζί με την ΜΑΝ έδρευε στη Θεσσαλονίκη και είχε ένα πολύ δραστήριο σωματείο.  Ακόμη μετείχαν σε όλες τις συνεδριάσεις εκπρόσωποι των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.  Η Ν.Δ. δεν μετείχε ποτέ σε καμία παρόμοια Επιτροπή, και στις  θέσεις αυτές ορίζονταν με απόφαση με απόφαση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου «εκείνη την εποχή ήταν ο Σωκράτης Κοσμίδης» ορίζονταν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.  

Ο ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών των επιτροπών και του Βερελή ο οποίος δεν μετείχε αφενός και είχε ανοίξει τους λογαριασμούς τους πρόσφατα στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ο πλήρης έλεγχος των 600 σελίδων που επεξεργάστηκε η επιτροπή πόθεν έσχες δεν απέδωσε κάτι το μεμπτών.

Δεν ζητήθηκε η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον τότε Υφυπουργό Σπύρο Βούγια.  Ζητήθηκε η άρση του απορρήτου για όλα τα μέλη των επιτροπών αλλά και των κατηγορουμένων τους οποίους έχει ανακοινώσει η γερμανική δικαιοσύνη όπως επίσης και των επιχειρηματιών Ευάγγελου Μυτιληναίου και Ιωάννη Μυτιληναίου.  Ακόμη ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών 5 Ανωτάτων Δικαστών των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύτηκαν με άγνωστη προφανώς παρέμβαση. 

Ποιοι είναι αυτοί:  Είναι  ο σημερινός Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης και οι επίσης ανώτατοι δικαστές κα Φώτη,. κ. Κόης , κ. Ντακουρης και ο άρτι συνταξιοδοτηθής κ. Ροντογιάννης Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πληροφορίες  θέλουν τον κ. Καραβοκύρη να έχει επικοινωνήσει με τον κ. Τέντε του Αρείου Πάγου, κι να έχει υπάρξει και από τις δύο πλευρές δυσαρέσκεια για την συμπερίληψη των ανωτάτων δικαστικών στην έρευνα…… 

Ένα είναι βέβαιο ότι η καθυστέρηση συμφέρει μόνον τους ενόχους! 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ