> Voliotaki: Χρ. Σιδερόπουλος: Αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν λειτουργήσει ο Νόμος 4015 πολλές Ενώσεις θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Χρ. Σιδερόπουλος: Αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν λειτουργήσει ο Νόμος 4015 πολλές Ενώσεις θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση

«Αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν λειτουργήσει ο Νόμος 4015 για τους συνεταιρισμούς πολύ φοβάμαι ότι πολλές Ενώσεις θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση. Δεν το θέλουμε αλλά όπως πάμε αυτό θα γίνει»
Oι δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες τόσο του ίδιου όσο και άλλων προέδρων των Ενώσεων Αγροτικών Συλλόγων σε ολόκληρη την χώρα αλλά και την δίκη - εξ αναβολής – του πρώην πρόεδρου της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Σπύρου Τσικρίκα όπου τελικά πήρε εκ νέου αναβολή για τις 17 Δεκεμβρίου του 2012....
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του κ. Τσικρίκα, αφού προσκομίστηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως από τον Μάιο του 2012 έχουν ξεκινήσει προσπάθειες πληρωμής χρεών προς το δημόσιο.
Παράλληλα, δόθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι και ορισμένα ποσά από τωρινά συμβόλαια της ΕΑΣ αλλά μέρος της καταβολής του ΟΣΔΕ θα οδηγηθεί στη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων.
Επίσης ο κ. Σιδερόπουλος για το ίδιο θέμα έχει κατά καιρούς τονίσει: «Δεν μπορεί από την μια πλευρά να σου λέει το Δημόσιο ότι χρωστάς και να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε τα εργοστάσια, να αποκτήσουμε με τον τρόπο αυτό ένα οικονομικό μέγεθος ώστε να αποδώσουμε μέρος τον κερδών μας στην εφορία αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η μια πρόταση είναι αυτή.
Η δεύτερη είναι η ίδια που έχουμε στείλει και σε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών και τον Διευθυντή του ΙΚΑ. Σε αυτή αναφέρουμε ότι εμείς χρωστά στην εφορία και στο ΙΚΑ, αλλά έχουμε ένα κτήριο στο κέντρο της Λάρισας το οποίο κοστίζει 12 εκατ. ευρώ. Ελάτε να κάνουμε πράξη το fast track. Χρήματα δεν μπορούμε να σας δώσουμε σε δύο χρόνια.
Ο νόμος 4015 μας μετέτρεψε από Ένωση σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, ενώ η Εποπτική Αρχή του Υπουργείου εν λειτουργεί ώστε να κάνει την αποδοχή της μετατροπής. Είναι δυνατόν αυτά να μην προχωρούν και να μας βάζουμε φυλακή;
Πρέπει να καταλάβει η πολιτεία ότι για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να λειτουργήσουν κάποια πράγματα με κανόνες».