> Voliotaki: Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον Παύλο Ψωμιάδη

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον Παύλο Ψωμιάδη

Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον Παύλο Ψωμιάδη
 Σε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας και ιδιόκτητης του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Παύλο Ψωμιάδη για πλαστογραφία, ενώ τον φυγόδικο πρώην συνεργάτη του, Ανδρέα Λοΐζο τον καταδίκασε σε κάθειρξη επτά ετών....


Η υπόθεση αφορά στην πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ομίλου Ασπίς στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της Ασπίς Πρόνοια. Με αυτή την εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε να κερδίσει χρόνο για να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατ. ευρώ προσδοκώντας σε νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα έφερναν «ζεστό» χρήμα στις εταιρείες του.

 Η τακτική του, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη και στόχευε στην εξαπάτηση νέων υποψηφίων ασφαλισμένων με σκοπό να καταβάλλουν τα χρήματά τους, δίχως να υπάρχει παραμικρή δυνατότητα να εκπληρώσουν οι εταιρείες του τις υποχρεώσεις που θα ανελάμβαναν.

Υπενθυμίζεται ότι «καταπέλτης» υπήρξε και η αγόρευση του εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι δεν πίστευαν ότι θα ελεγχθούν, καθώς εκείνη την περίοδο η χώρα βρισκόταν πριν από τις εκλογές.

Όμως, «η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε» είχε πει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.