> Voliotaki: Κίνημα από την Κρήτη για διαγραφή του Ελληνικού χρέους

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κίνημα από την Κρήτη για διαγραφή του Ελληνικού χρέους

Κίνημα από την Κρήτη για διαγραφή του Ελληνικού χρέους
Το κίνημα «Σεισάχθια», έχει σαν σκοπό του να μαζέψει 1.00.000 υπογραφές, προκειμένου να διαγραφεί το Ελληνικό χρέος.

 Συνιδρυτές στο κίνημα, είναι δύο δικηγόροι από τον Κίσσαμο Χανίων και σύμφωνα με το flashnews.gr, ήδη η κίνηση έχει αναγνωριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και έχουν συγκεντρωθεί περίπου 74.000 υπογραφές τους τελευταίους 2.5 μήνες....


Μάλιστα, οι δύο δικηγόροι έστειλαν επιστολή στον αγωνιστές της κίνησης απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, η οποία αναφέρει τα εξής:

Προς Κύριον José Manuel Barroso,
President of the European Commission
1049 Brussels, Belgium.

«Κύριε Πρόεδρε,

θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικές σχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, με τα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα που δανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%). Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτία ανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.
Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικός κανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες της Ευρώπης.

ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Και γενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, με εξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Και βέβαια τον εκτροχιασμό κάθε ομαλής λειτουργίας της Ευρωζώνης. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :

-Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, που εμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους». Τέτοιο είναι και το «ελληνικό» .

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί. ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.

-Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».
Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».