> Voliotaki: Ανακοίνωση Επιτροπής Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΑΜΕ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Επιτροπής Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΑΜΕ


Συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι,

Η εργοδοσία του Ξενία Πορταριάς, αποθρασυμένη από τα μέτρα της συγκυβέρνησης υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και από τη στάση των ξεπουλημένων πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του σωματείου της πόλης μας, προχωράει σε επιχειρησιακή Σύμβαση και ζητάει πετσόκομμα μισθών κατά 12%, ενώ βρίσκεται σε ισχύ ακόμα η κλαδική Σύμβαση, μέχρι 31/12/2012. ...


 Οι διάφορες διαρροές που υπάρχουν για απόλυση και επαναπρόσληψη των εργαζομένων του ξενοδοχείου κτλ. φανερώνουν ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων εκεί.
Σε αυτήν την υποχώρηση του 12% το βαρέλι δεν θα έχει πάτο! Κανείς δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό! Να μη δεχτεί κανένας ούτε μισό ευρώ μείωση, ούτε βήμα πίσω από δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα! Ο εκβιαστής δεν πρόκειται να σταματήσει! Οι νέες συμβάσεις θα προβλέπουν ελαστικό ωράριο, μισθό χωρίς προϋπηρεσία και τριετίες, δουλειά με χειρότερους όρους από σήμερα. Θα έρθουν απολύσεις, μικρότερες αποζημιώσεις, δουλειά λάστιχο με μισθούς Βουλγαρίας. Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι η εργοδοσία θα δεσμευτεί με συμβόλαια ότι αυτά δε θα γίνουν!

Η εργοδοσία είναι αδίστακτη, λέει ψέματα, καλλιεργεί το φόβο! Όταν μιλάει για «βιωσιμότητα» κύριο μέλημά της είναι η διασφάλιση των μεγάλων κερδών της! Αυτά τα κέρδη που αυγάταινε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη δουλειά μας ασφαλώς και δεν τα μετέτρεπε σε παροχές για τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα που οι μισθοί μας αυξάνονταν μισό ευρώ τη μέρα τα οποία φεύγανε από την τσέπη μας πολλαπλάσια σε φόρους, με την ακρίβεια, με το πετσόκομμα σε υγεία, παιδεία κτλ. οι ξενοδόχοι όπως και όλη η τάξη του κεφαλαίου έβγαζαν δισεκατομμύρια ευρώ, απολάμβαναν φορολογικούς παραδείσους από τις κυβερνήσεις, τους χαρίζονταν εκατομμύρια από τις εισφορές που χρωστούσαν στα ταμεία, επιδοτούνταν με λεφτά των εργαζομένων και με λεφτά που τώρα χρωστάμε στους «δανειστές» μας. Σήμερα με την κρίση του καπιταλισμού για άλλη μια φορά πρέπει να πληρώσουμε εμείς για να διαφυλαχτούν τα κέρδη τους, μιας χούφτας παρασίτων που έχει στην ιδιοκτησία τον πλούτο που εμείς παράγουμε! Φτάνει πια!

Συνάδελφοι, λύση υπάρχει, κανένας δεν είναι μόνος του!

Ψηλά το κεφάλι και αποκούμπι στο ΠΑΜΕ! Πάρτε υπόψη την πρωτοπόρα στάση των συνδικάτων που είναι στο ΠΑΜΕ: στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ανάγκασαν τους εργοδότες να υπογράψουν κλαδική σύμβαση χωρίς να χάσουν τίποτα, στον Κιολεΐδη που αναγκάστηκε, μετά την οργάνωση των εργαζομένων εκεί από το Συνδικάτο Μετάλλου, να πληρώσει τα δεδουλευμένα, τον αγώνα που εξελίσσεται σε ΜΕΚ/ΒΕΚ, την επιχείρηση του Αντωνίου στην πόλη μας που ξεκίνησε κι εκεί τις διαδικασίες για ένωση προσώπων αλλά μετά την αποφασιστική στάση του ταξικού συνδικάτου τύπου και χάρτου που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, υποχώρησε.
Να πετάξουμε στην άκρη τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ που στη ΓΣΕΕ μαζί με την παράταξη του ΣΥΝ τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο και τώρα λένε «ας δεχτούμε τις μειώσεις». Μαζί τους να πετάξουμε και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές στην ομοσπονδία μας που έκατσαν στο στημένο «διάλογο» με τους ξενοδόχους και που αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ να τους χαλάσει τη φιέστα ήταν έτοιμοι να υπογράψουν Κλαδική Σύμβαση με 30% μείωση. Το σωματείο στην πόλη μας που έχει πρόεδρο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και που είναι με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, έχει δώσει διαπιστευτήρια υποταγής. Πίσω από τις πρόσφατες κορώνες του προέδρου και της διοίκησης η αλήθεια είναι ότι έχει αφήσει τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους, αρνείται τον οποιονδήποτε αγώνα και όχι μόνο: σπέρνει αυταπάτες ότι μπορούμε στα αστικά δικαστήρια, με τους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι για τα συμφέροντα των εταιρειών να δικαιωθούμε. Οι όποιοι νόμοι και διατάξεις υπέρ των εργατών έχουν κερδηθεί με σκληρή ταξική πάλη, με αγώνες. Αυτό το μάθημα το έχουμε πάρει καλά από τους γονείς μας και την ιστορία του εργατικού κινήματος και της πόλης μας. Με τις πλειοψηφίες αυτές στο τιμόνι των συνδικάτων θα δεχόμαστε τη μια ήττα μετά την άλλη. Στην άκρη λοιπόν αυτοί και τα κόμματά τους!
Συνάδελφοι του Ξενία της Πορταριάς,
στο ψευτοδίλημμα της εργοδοσίας «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» να μη χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου εμείς. Ψηλά το κεφάλι! Καλούμε έστω και αυτή την ώρα, να παρθούν πίσω οι υπογραφές που μπήκαν σε όλα τα χαρτιά της εργοδοσίας. Να μην προχωρήσει καμιά επιχειρησιακή ή ατομική σύμβαση, αντιδραστική αλλαγή στο μισθό, τις εργασιακές σχέσεις. Συνάδελφοι, μη φοβάστε! Αποφασίστε για το συμφέρον σας! Μην σας επηρεάζουν οι «αντιΠΑΜΕ» φωνές. Εμπιστευτείτε τη δύναμή σας, την ενότητά μας! Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε γίνεται! Η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Γιαυτό σας έβαλε να υπογράψετε εσείς. Ανησυχεί για τη στάση σας, αν αρνηθείτε θα δυσκολευτεί να προχωρήσει.
Υπάρχει δρόμος:
  • Σταματήστε την Ένωση προσώπων και τη συζήτηση για μειώσεις μισθών.
  • πετάξτε στην άκρη τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και σωματείο,
  • οργάνωση μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους μέσα από την επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ και κοινός αγώνας, ταξικός.

Συνάδελφοι των υπόλοιπων ξενοδοχείων,
οι εξελίξεις στο Ξενία της Πορταριάς θα έρθουν σύντομα και στο χώρο σας. Μην περιμένετε! Οργανωθείτε μέσα και από το ΠΑΜΕ. Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα! Μπορούμε! Να απαιτήσουμε:
  • Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που ευθύνονται: η πλουτοκρατία.
  • Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα.
  • Καμιά απόλυση σε κανένα χώρο δουλειάς.
  • Συλλογικές συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ