> Voliotaki: Εργασιακός Μεσαίωνας – Τους αναγκάζουν να δουλεύουν 8 ώρες την εβδομάδα!

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εργασιακός Μεσαίωνας – Τους αναγκάζουν να δουλεύουν 8 ώρες την εβδομάδα!

Εργασιακός Μεσαίωνας – Τους αναγκάζουν να δουλεύουν 8 ώρες την εβδομάδα!Εννέα μέρες απεργιακής κινητοποίησης συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Phone Marketing, οι οποίοι βιώνουν μέρος της νέας πραγματικότητας στην αγορά εργασίας. 

Όπως καταγγέλλουν, επί 17 μήνες καθυστερούσε η καταβολή των μισθών τους, για να τους ανακοινωθεί ότι οι μισοί θα συνάψουν συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας 8 ωρών την εβδομάδα.

«Η εν λόγω εταιρεία εδώ και 17 μήνες καθυστερούσε τις πληρωμές μας, αγνοώντας τις ανάγκες μας, πετώντας μας ανά 2-3 εβδομάδες έναντι των 50 – 100€....
Την περασμένη Δευτέρα 19/03/2012 προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων μας εξοφλώντας και τον Φεβρουάριο, για να εκβιάσει 2 ώρες μετά, με την υπογραφή συμβάσεων με εκ περιτροπής 8ωρο εργασίας την εβδομάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι.

Όπως δημοσιεύει το tvxs.gr, οι ίδιοι προσθέτουν: «Βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς μεροκάματο, χωρίς κανένα δικαίωμα στη ασφάλιση και στην υγεία, αφού με το καθεστώς αυτό που μας επιβάλουν δεν θα μπορούμε να ανανεώσουμε ούτε το βιβλιάριο του ΙΚΑ».

«Την περίοδο κατά την οποία καθυστερούσαν τις πληρωμές, επικαλούνταν λόγους χαμηλής παραγωγικότητας. Εμείς, πάντως, και τα ωράρια τηρούσαμε και την ίδια δουλειά αναλαμβάναμε και διεκπεραιώναμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι», δηλώνει η εκπρόσωπος των εργαζομένων Εβίτα Νιδρυώτη.

Η απόφαση της διοίκησης για εκ περιτροπής 8ωρη εργασία αφορά τους 57 από τους συνολικά 110 εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ουδείς έχει υπογράψει σχετική σύμβαση, εν μέσω αλλεπάλληλων 24 απεργιακών κινητοποιήσεων (προκηρυγμένες από το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ).

Περίπου 20 εργαζόμενοι εμφανίζονται να αποδέχονται τους νέους όρους του «παιχνιδιού».
Η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να στηρίζει την επιχειρηματολογία της στο γεγονός ότι δεν απολύει κανέναν εργαζόμενο